Engell om Løkkes mulige arvtager: Han brænder ikke igennem

Kristian Jensen falder i vælgernes bedømmelse. - Han brænder ikke igennem, lyder dommen fra politisk kommentator Hans Engell.
Kristian Jensen falder i vælgernes bedømmelse. - Han brænder ikke igennem, lyder dommen fra politisk kommentator Hans Engell.
Kristian Jensen falder i vælgernes bedømmelse. - Han brænder ikke igennem, lyder dommen fra politisk kommentator Hans Engell. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Når vælgerne skal vurdere, hvor dygtige ministrene er, kommer finansminister Kristian Jensen ind på en tredjeplads. På 12-talsskalaen får han karakteren 4,0. Det viser en måling, som Analyse Danmark har lavet for Avisen.dk blandt 1.087 danskere.

Men på trods af tredjepladsen er karakterbogen en nedtur for Kristian Jensen. Det mener politisk kommentator Hans Engell.

For Kristian Jensens bedømmelse er i frit fald. I tilsvarende målinger fra 2015 og 2016 fik han henholdsvis 4,6 og 4,2 i karakter.

- Målingen er en dukkert for Venstres kronprins, konstaterer Hans Engell.

Da regeringen kom til i 2015 blev Kristian Jensen udenrigsminister. I 2016 blev regeringen udvidet med Konservative og Liberal Alliance, og Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, blev udenrigsminister. Kristian Jensen fik derefter den magtfulde post som finansminister.

Men ifølge Hans Engell har han haft svært ved at trænge igennem, når han skal forholde sig til rigets finanser.

- Kristian Jensen har haft to ministerposter som udenrigsminister og finansminister, der begge har været en fantastisk platform for at blive populær. Men det er som om, at han har en personlighed, der ikke brænder igennem. Der er rigtig meget Herning Bygade over ham, og han virker teknokratisk. Han er ikke den store sællert i København, siger Hans Engell.

Herunder kan du alle ministrenes karakterer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.