Efterforsker fjernet fra Emilie Meng-sag
Efter udgivelsen af sin bog, "Opklaret - Drabschefens erindringer", er Jens Møller Jensen blevet fjernet fra den genåbnede efterforskning af sagen om drabet på Emilie Meng. (Foto: Foto: Peter Bergman og Keld Navntoft/Ritzau Scanpix (arkiv))
Den genåbnede efterforskning af sagen om drabet på Emilie Meng er i gang, men ikke med Jens Møller Jensen fra Kim Wall-sagen, som leder.

Drabsefterforsker Jens Møller Jensen er blevet fjernet som leder af en gruppe, der har genstartet efterforskningen i sagen om drabet på teenageren Emilie Meng.

Det oplyser Mai-Britt Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for de pårørende til Emilie Meng, til BT.

Jens Møller Jensen ledte efterforskningen af drabet på den svenske journalist, Kim Wall, og har siden udgivet bogen "Opklaret - Drabschefens erindringer", hvor han fortæller om arbejdet med blandt andet drabet på Kim Wall.

Siden bogen udkom i slutningen af oktober, er Jens Møller Jensen blevet fjernet fra sin lederstilling, mens Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) undersøger, om han med sin bog har brudt tavshedspligten.

Det betyder således også, at det ikke er ham som leder den ny efterforskning af drabet på Emilie Meng.

Ifølge BT er det i stedet drabschef i Vestegnens Politi, Charlotte Skovby, der leder efterforskningen.

Det var efter et møde mellem Emilie Mengs forældre og justitsminster Søren Pape Poulsen (K), at der blev nedsat en ny efterforskningsgruppe, og Mai-Britt Storm Thygesen siger til BT, at hun har et indtryk af, at der er "etableret et fint samarbejde" mellem Charlotte Skovby og Emilie Mengs familie.

- Det vigtigste for familien er, at efterforskningen pågår så intenst og dygtigt som muligt - og at Emilie Mengs morder bliver fanget, siger Mai-Britt Storm Thygesen.

Overblik: Sagen om drabet på Emilie Meng
 • Den 10. juli 2016: 17-årige Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.
 • Emilie Meng blev sidst set klokken fire samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse. Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.
 • Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.
 • Adskillige frivillige leder også efter Emilie uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.
 • I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viser sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.
 • Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kommer i stand, efter at en nabo har aflyttet adressen og mener at have hørt lyde fra en indespærret person. Politiet finder ikke noget. En aflyttet mand har siden anmeldt naboen for fredskrænkelse. Efter halvandet års efterforskning vælger Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i april 2018 at indstille efterforskningen af aflytningen. Statsadvokaten har dog siden hen besluttet, at aflytningssagen skal genoptages.
 • 24. december 2016: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.
 • 25. december: Politiet oplyser, at personen er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.
 • Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet, der dog ikke vil komme ind på, hvordan drabet skal være sket.
 • Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.
 • 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.
 • 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.
 • 20. juni: Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 - eller en bil, der ligner den. Det resulterer i, at flere henvender sig. Blandt andet en kvinde, som har set "en mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben" ved indgangen til Regnemarks Bakke, hvor Emilie Meng blev fundet. Derudover har kvinden set en mand. Ifølge kvinden så det ud som om, at han løftede på en tung genstand.
 • 17. september 2018: Politiet genoptager søgningen efter spor i og omkring den sø ved Borup, hvor den afdøde Emilie Meng blev fundet juleaften 2016. En nabo fortæller til Dagbladet Køge, at han ikke tror på, at Emilie Meng har ligget ved søen siden hun forsvandt. Det er ikke en sø om sommeren, der er kun vand der i vinterhalvåret, fortæller manden, som har passeret stedet med sin hun hver dag. 

Kilder: Ritzau og tv2.dk

via Listen To News