DF-top efter bodega-ballade: Intet krav om overenskomst

DF-top stoler på, at Kim Christiansen giver sine medarbejdere gode arbejdsvilkår, trods manglende overenskomstaftale.
Henter afspiller ...
Peter Skaarup bakker op om Kim Christiansen, der ikke vil tegne overenskomst for sine ansatte på en bodega. Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard.

Kim Christiansen, Dansk Folkepartis trafikordfører, har været noget i vælten, siden det kom frem, at han ikke har overenskomst på sin bodega i Mariager. Han nægter sågar også at få det.

"Overenskomst? Nej tak." Sådan lød den klare melding, da Avisen.dk talte med Kim Christiansen om den manglende overenskomst kort før nytår.

Kendt DF'er tordner: "Svar mig lige. Er der overenskomsttvang i Danmark?"

3F har kritiseret bodegaejeren for, hverken at tilbyde sine medarbejdere pension eller løn under sygdom. Ligesom de beskylder ham for ikke at vide, hvad en overenskomst overhovedet går ud på. 

Men lige lidt har det nyttet. Kim Christiansen holder på retten til at drive virksomhed uden overenskomst og mener selv, at han tilbyder fine arbejdsforhold for sine ansatte. 

3F efter kontrolbesøg: Ansatte hos DF-profil får hverken pension eller løn under sygdom

DF-top bakker op om Kim Christiansen

Ledelsen i Dansk Folkeparti mener det samme. 

De alvorlige beskyldninger har nemlig ikke fået Dansk Folkeparti til at miste tilliden til Kim Christiansen. Peter Skaarup, der er gruppeformand for Dansk Folkeparti, understreger, at partiet er imod dårlige arbejdsforhold og løndumping. Men at det afgørende punkt er, at der ikke i Danmark er et krav for virksomheder om, at de skal have en overenskomstaftale med en fagforening.

- For mig at se er der ikke noget krav om, at man skal have overenskomstaftale, men til gengæld forventes det jo selvfølgelig, at man lønner folk ordentligt, og at der er styr på de arbejdsvilkår, man har for ens ansatte. Det forventer vi selvfølgelig også, at Kim Christiansen har.

- Det vi kan sige fra Dansk Folkepartis side, fordi Kim Christiansen er medlem af folketingsgruppen og repræsenterer partiet, er, at vi forventer, at der er ordentlige arbejdsvilkår, og det har Kim Christiansen fortalt mig, at det er der, siger Peter Skaarup til Avisen.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.