DF overraskede over regeringens udspil
Kristian Thulesen Dahl (DF) har skruet bissen på under forhandlingerne med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i dag. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Dansk Folkeparti accepterer ikke ultimative krav fra regeringen

Dansk Folkeparti gør det klart over for regeringen, at der ikke bliver nogen aftale om vækstpakken, hvis man holder fast i at uddele en række gaver til vordende huskøbere.

Ifølge næstformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, er partiet i tvivl om, at boligpakken vil give den effekt, man håber.

" Vi er bange for, at effekten vi får af skattekronerne er for lille; at man i virkeligheden giver pengene til folk, der i forvejen alligevel sælger deres hus. Så vi er lidt skeptiske over for bare at uddele tidlige julegaver til danskere, der er ved at sælge deres hus eller skal sælge deres hus," siger han til Newspaq.

Tidligere i dag udtalte finansordfører Kristian Thulesen Dahl (DF), at en aftale ikke kunne komme på tale, hvis regeringen fastholdt deres krav som ultimative.

Det er Peter Skaarup enig i, og han undrer sig samtidig over regeringens bastante udmelding.

"Vi har været lidt overraskede over at regeringen ret ultimativt i går sagde,
'at selvfølgelig går Dansk Folkeparti med på de ting, som vi foreslår', siger han og uddyber:

"Nu er det jo en kendt sag, at regeringen er en mindretalsregering, så skal de have flertal for deres forslag, skal vi have nogle indrømmelser. Anderledes er det ikke," siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti har selv forslag med til forhandlingerne, som Peter Skaarup håber, at der vil blive lyttet til. Det drejer sig bl.a. om en videreudvikling af den såkaldte seniorordning.

"Vi synes, at seniorordningen er for svag, som det er nu. Vi vil gerne udbygge den, så man som 55-årig kan få en sikkerhed om at kunne blive på arbejdsmarkedet i eksempelvis kommunal ansættelse, så vi ikke mister det grå guld", siger Peter Skaarup og uddyber, at det vil være ærgerligt, hvis arbejdsmarkedets erfarne kræfter ryger på offentlig forsørgelse i form af dagpenge eller kontanthjælp.

Dansk Folkeparti vil også gerne udvide BoligJobordningen, så beløbet hæves fra de nuværende 15.000 kr. per person i husstanden til eksempelvis det dobbelte.

Udtalelserne fra Peter Skaarup kommer efter en dag, hvor der har været uenighed mellem regeringen og støttepartiet. Der har dagen igennem været forhandlinger bag hermetisk lukkede døre, hvilket betyder, at journalister er forment adgang til Finansministeriet

"Når man er en mindretalsregering, så lægger man sine ting frem, og så forhandler man," sagde Kristian Thulesen Dahl tidligere i dag, til en gruppe reportere på Christiansborg.

Her lignede han ikke en mand, der var tæt på en aftale.