Debattør: Fagbevægelsen er løgnagtig - de offentligt ansatte er grådige
Christina Yoon Pedersen er ikke begejstret for fagbevægelsen. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Ritzau/arkiv
Fagbevægelsen er hyklerisk og løgnagtig, mens offentligt ansatte er grådige, skriver debattør i kølvandet på overenskomstforhandlingerne.

Det er ikke alle, der mener, at offentligt ansatte er hårdt spændt for, og at fagforeningen kæmper for fællesskabet.

I stedet tegner journaliststuderende og medlem af Liberal Alliance, Christina Yoon Pedersen, i Berlingske et billede af grådige lærere og SOSU'er, der ført an af en hyklerisk fagforening har kuldsejlet overenskomstforhandlingerne.

Ifølge Christina Yoon Pedersen har fagbevægelsen nemlig i flere år skreget på mere velfærd og flere varme hænder, men når det virkelig gælder, mener hun, at "fagbevægelsen ønsker at rage til sig":

- I virkeligheden ville den herskende klasse i den offentlige sektor blot have en lønstigning til sig selv - uden at dele med kassedamen. Men hvad er formålet med at øge uligheden mellem SOSU-assistenten og kassedamen? Det skylder den offentlige sektor at svare på, skriver hun i kronikken i Berlingske.

Kollektiv egoisme

Ifølge LA'eren er ægte lighed nemlig skattelettelser, der bliver givet til alle, mens højere løn og bedre arbejdsforhold for offentligt ansatte i stedet er et udtryk for en "kollektiv egoisme", som hun skriver. De vil simpelthen blot "grådigt drikke og spise" det opsving op, som Christina Yoon Pedersen påstår, at den private sektor har skabt.

- Nu er de (offentligt ansatte, red.) oven i købet så luskede at kræve lønstigning. Hvorfor skal den offentlige sektor med nogle af verdens højeste offentlige lønninger have endnu højere lønninger? Det mangler de at svare på. I øvrigt så giver en højere løn til djøf'eren i den offentlige sektor altså ikke de ældre bedre ældrepleje, skriver Christina Yoon Pedersen i Berlingske og fortsætter:

- Hvis råderummet er på 30 mia., så kan det jo bruges på skattelettelser, så også tømreren, smeden og kassedamen oplever at få en smule mere i lønningsposen. Men her har fagbevægelsen egoistisk tænkt, at hvis vi nægter skattelettelser generelt til alle og kun kræver lønstigninger, så er det kun fagbevægelsen, der får del i de 30 mia. Man vil altså som fagbevægelse udbytte den privatansatte. Det næste de vil kræve er efterfølgende flere hænder, og de skal selvfølgelig også have den samme nye højere løn. Men nu må KL sætte en stopper for vanviddet.

Afslutningsvis kommer LA'eren med en bredside mod fagbevægelsens solidariske projekt.

- Der er ikke brug for et splittet Danmark, hvor offentlige ansatte bekæmper privatansatte. Der er brug for et solidarisk Danmark, hvor alle får del i de penge, vi alle i fællesskab har sparet op. Ellers styrker vi en herskende klasse i Danmark i form af fagbevægelsen. Ønsker man lighed og solidaritet med hele Danmark, så skal alle have lønstigninger. Ikke kun de få i den offentlige sektor.