Michelin-restauranten Luksus i New York-bydelen Brooklyn er lukket.
Det skriver Jyllands Posten.
Den succesrige dansk-ejede restaurant drejede nøglen om i slutningen af 2016 på grund af uenigheder mellem ejeren, Jeppe Jarnit-Bjergsø, og chefkokken, canadiske Daniel Burns.
Daniel Burns, der tidligere har stået i køkkenet på Noma, siger til det amerikanske madmagasin Grub Street, at det er trist at restauranten lukkede, men at han tænker på alt det gode, der nu kan ske.
Ifølge Jyllands Posten sker lukningen på grund af kreativ uenighed mellem Daniel Burns og Jeppe Jarnit-Bjergsø.
Luksus var den første Michelin-restaurant, der udelukkende serverede øl til maden. Og det har, siger Daniel Burns til avisen, været gastronomisk udfordrende.
- Men det er først og fremmest et kreativt valg om at prøve noget nyt, siger Burns til Jyllands Posten.
Han planlægger at rejse til Paris eller måske specialisere sig i is og gelato.
Hemmelig Luksus
Luksus var en lille "hemmelig" restaurant med bare 26 siddepladser. Der blev serveret mad med inspiration fra Skandinavien - og så kunne gæsterne altså kigge langt efter vin.
Retauranten lå i det hippe kvarter Greenpoint i baglokalet til ølbaren Tørst, som også har Jeppe Jarnit-Bjergsø som ejer. Tørst har siden åbningen i 2013 været anset som en af verdens bedste ølbarer.
Jeppe Jarnit-Bjergsøs tvillingebror Mikkel Borg Bjergsø står bag det respekterede og succesfulde mikrobryggeri Mikkeller.
Claus Meyer rykker til Brooklyn
Inden længe åbner Claus Meyer det nordisk inspirerede spisested Norman. Spisestedet opkaldes efter adressen Norman Avenue, som også ligger i Greenpoint -
10 minutters gang fra Tørst og det nu lukkede Luksus.
Claus Meyer er i gang med et veritabelt mad-eventyr i den historiske Grand Central Terminal på Manhattan i New York. Her har han høstet store roser i diverse amerikanske medier og fik i 2016 tildelt en Michelin-stjerne.