Claus Meyers amerikanske mad-eventyr giver røde tal på bundlinjen.
Det fortæller succes-kokken selv til Politiken:
- Du kan bande på, at jeg taber penge. Hvor mange vil jeg ikke sige, siger Claus Meyer.
52-årige Claus Meyer har inden for kort tid åbnet otte restauranter og serveringssteder i New Yorks hovedbanegård, Grand Central Terminal.
Men der er stadig ikke nok gæster til at skabe overskud, fortæller Claus Meyer til Politiken, der dog understreger, at det går fremad.
Gode anmeldelser
Og det kommer ikke bag på den erfarne forretningsmand, at pengene ikke fosser ind lige med det samme:
- Det har jeg vidst hele tiden. Ikke engang hjemme i Danmark kan man starte et projekt med 340 ansatte og forvente, at man tjener penge med det samme, lyder det fra Claus Meyer.
Og fremtiden ser da heller ikke helt sort ud.
Hans gourmetrestaurant fik tre ud af fire mulige stjerner i New York Times, der er det vigtigste mad-medie i byen, skriver Politiken, der også nævne andre gode anmeldelser til Claus Meyer’s mad i New York.
Claus Meyer og familien rykkede sidste år til New York for at opbygge et navn og servere nordisk mad for amerikanerne med sit enorme madprojekt i Grand Central Terminal.
Men trods gode mad-anmeldelser tvivler Claus Meyer på, om han har slået et for stort brød op.
Generelt lidt naiv
Til Politiken fortæller han, at han stadig er 25 procent i tvivl om, projektet vil lykkes.
- Jeg har måske bare undervurderet, hvor stort det egentlig var, det her uhyre jeg har givet mig i kast med, siger han til Politiken.
Og på spørgsmålet om, hvad han har undervurderet, svarer Claus Meyer:
- Hvor svært det var at koordinere 340 mand, og hvor svært det var få gjort otte restauranter travle på en gang. Midt om sommeren. I New York. Hvor det er 100 grader varmt. Hvor folk har sommerferie. Jeg er generelt lidt naiv!