Dansk erhvervsliv har øget deres CO2-udslip

Bæredygtighed er ikke lige det, de danske virksomheder satser på. Nye tal viser, at CO2-udslippet er steget siden 2000
8 ud af de ti største brancher i Danmark har øget deres CO2-udslip de seneste 11 år. Tre af brancherne udleder flere ton CO2 i forhold til hver krone, de omsætter.
8 ud af de ti største brancher i Danmark har øget deres CO2-udslip de seneste 11 år. Tre af brancherne udleder flere ton CO2 i forhold til hver krone, de omsætter. Foto: Colourbox

De sidste mange år har alle fået tudet ørerne fulde om at spare på deres CO2-udslip og tilmed reducere det. Det gælder også det danske erhvervsliv. Men ny undersøgelse foretaget af Ugebrevet Mandag Morgen, viser, de har øget deres CO2-udslip siden 2000.

Det er otte af de ti største brancher, der har øget deres CO2-udslip siden årtusindeskiftet. Og tre af brancherne udleder endda flere ton CO2 i forhold til hver krone, de omsætter.

"Det er en skuffende og meget beklagelig udvikling," siger Niels Due Jensen, der er formand for Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, til ugebrevet.

Og de to store erhvervsorganisationer, DI og Dansk Erhverv erkender, at der er plads til fremskridt.

"Når det gælder transport og byggeri, er der behov for en styrket indsats. Der er klart et effektiviseringspotentiale inden for de sektorer," siger Troels Ranis, der er energi- og klimachef i DI. Han mener dog stadig, at Danmark er længere fremme end udlandet.

Transporterhvervet er topscoren på den dårlige liste og står dermed uden sammenligning for den største CO2-udledning.

Kilde: Ugebrevet Mandag Morgen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.