Breivik anerkender: Ja, jeg er psykopat
Breivik har ikke tillid til, at de nye eksperter har den viden er nødvendig for at give en korrekt vurdering af ham, melder hans forsvarer. Foto: AP / Arkiv / POLFOTO
Den norske massemorders advokat melder, at Breivik ikke længere ny undersøgelse af sin sindstilstand.

Anders Breivik Behring og hans forsvarer har aftalt ikke længere at bede om nye eksperter til at undersøge ham.

Det fortæller hans advokat Geir Lippestad, skriver VG Nett.

"Vi vil ikke bede om ny juridisk ekspert. Hans egne ord for det er, at han ikke har tillid til, at de nye eksperter har den viden er nødvendig for at give en korrekt vurdering af ham," siger forsvareren.

I slutningen af november konkluderede et hold af retsmedicinere ellers, at massemorderen Anders Breivik er psykopat.

Og torsdag kom nyheden om, at den retsmedicinske kommission har sat sit godkendelsesstempel på retspsykiaternes konklusion om, at Breivik ikke var ved sine fulde fem under terrorangrebet, som han gennemførte den 22. juli i år, hvor han dræbte 77 mennesker.

En konklusion som Breivik altså nu anerkender.

I stedet ønsker den terroranklagede 32-årige i stedet til at ringe til folk med viden om historie, statskundskab og politisk motiveret vold til retssagen starter i april næste år, melder hans advokat ifølge den norske avis.

"Der må ikke påpeget nogen bestemt person. Det er en opgave for os fremadrettet," siger forsvareren Geir Lippestad til den norsk avis.

Anders Behring Breivik sidder lige nu varetægtsfængslet, mens retssagen mod ham kører. Han er tiltalt for 77 drab. Otte blev dræbt i Oslo og 69 på øen Utøya.

Kilde: VG Nett