Blogger: Løkke kræver pæn tone, mens han tramper på ledige og syge

Steen Knøster Rasmussen er marxist, født og opvokset på den københavnske vestegn og så er han postarbejder hos Post Danmark. En af de ufaglærte manuelle arbejdere, som politikere og meningsdannere taler rigtig meget om og til, men ikke særlig meget med ...

Dagen efter at Lars Løkke Rasmussen havde holdt sin officielle nytårstale, hvor han benyttede lejligheden til at tale frygten for fremmede kulturer op, og hvor han spillede på et modsætningsforhold mellem det at hjælpe ”vores egne” og mennesker på flugt. Hvor han talte om mere udbud af offentlige opgaver og mindre kontrol med de private arbejdsgivere, mere kontrol med de ledige og skattelettelser til de rigeste - da holdt han en uofficiel nytårstale.

I Løkkes uofficielle nytårstale, som blev lanceret på Facebook, talte han om tonen i debatten på de sociale medier. Statsministeren læste op af de forskellige kommentarer, han havde modtaget på sin Facebook-væg. Her blev han blandt andet omtalt som løgner, utroværdig, uvidende, som idiot og som et svin.

Hans tale fik 12.000 likes, og Lars Løkke selv fik en masse sympati i kommentarsporet under opslaget.

I forrige uge blev Inger Støjberg taget i en direkte løgn. En tårevædende historie om en lille hamburgerryg-elskende børnehavepige, som ikke måtte indtage sin gudespise i en institution i Ålborg. Historien var det pure opspind, og de sociale medier flød over med morsomme satiriske indslag om integrationsministeren og svineudskæringen. Ministeren selv døbte løgnen en anekdote.

Medierne begyndte at kalde de humoristiske indslag for ”voksenmobning”, og ”personlig hetz”, en holdning der blev delt og promoveret af flere af de borgerlige meningsdannere.

Imens de ledige får fjernet en stor del af deres forsørgelsesgrundlag og bliver fremstillet som dovne og ugidelige, de syge bliver trukket rundt i opslidende jobprøvninger og ligefrem dør i ressourceforløb, de handikappede får fjernet ledsagertimer, folkeskolen er ved at segne under den nye reform, og flygtninge får fjernet deres værdier og bliver placeret i teltlejre, hvor de kan vente i årevis på at se deres børn, så skal vi have ondt af den politiske elite.

Den selvsamme politiske elite, der tugter de førnævnte udsatte grupper, alt imens de forgylder sig selv og hinanden med lønstigninger og karrierer inden for det private og hæver apanagen til kongehuset.

Vold – og trusler om vold – skal naturligvis aldrig accepteres. Heller ikke i debatten på de sociale medier. Men at forvente at mennesker, der rammes hårdt af politikernes ulighedsskabende reformer, skal have respekt for eller tale pænt om politikerne er absurd.

De overgreb, både den forrige og den nuværende regering udsætter samfundsborgere for, skal ikke accepteres. Det er på tide, at vi siger fra over for politikernes brutale overgreb på borgerne. Det er på tide, at der bliver sagt stop overfor den psykiske vold mod de udsatte grupper fra eliten og elitens medier.

Det er på tide, at arbejderklassen samler sig i stedet for at lade sig splitte på grund af forskelligheder som køn, religion, farve, seksualitet eller andre, i denne sammenhæng, ligegyldigheder.

Stemningen blandt de udsatte grupper er heldigvis ved at vende. Mange har indset, at de skal begynde at ”sparke opad” i stedet for at ”sparke nedad”. Der er nemlig råd til både at hjælpe de hjemløse, de syge, de ledige og flygtningene i et rigt samfund som vores. Til gengæld er der ikke råd til multinassere i skattely, afgiftslettelser på Porscher, skattelettelser til de rigeste eller kampfly og krige.

I skrivende stund er flere gode initiativer gået sammen om en demonstration for et ”Værdigt liv til Alle”.

https://www.facebook.com/events/217723225225611/

Her kan DU også møde op og vise din modstand mod den stigende ulighed og den asociale regering.

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.