VORES VALG

Arbejdsgivere angriber et års ekstra dagpenge

S-SF's forslag om at forlænge dagpengeperioden er skudt helt ved siden af, mener arbejdsgivere.
Thorning får en hård medfart fra organisationen for arbejdsgivere. - Dyrt og uden virkning, lyder kritikken af forslag om længere dagpengeperiode.
Thorning får en hård medfart fra organisationen for arbejdsgivere. - Dyrt og uden virkning, lyder kritikken af forslag om længere dagpengeperiode. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Det er ramt helt ved siden af, når S-SF-samarbejder mener, at de kan komme 38.500 arbejdsløse til undsætning ved at tildele dem et års ekstra dagpenge.

Sådan lyder meldingen fra direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Henrik Bach Mortensen.

Højest 4.000-5.000 personer vil få brug for ordningen, fordi de mister dagpengeretten efter to år uden job, fastslår han på baggrund af en analyse fra Rambøll.

"Det er helt uforståeligt, at S og SF sammen med Arbejderbevægelsens Erhvervsråd forudsætter, at deres ordning vil omfatte så mange personer. Tallet er helt i modstrid med uafhængige eksperters vurdering," siger han til da.dk.

De hårde ord kommer efter S-SF tidligere søndag meldte ud, at de vil forlænge dagpengeperioden med et år gældende for ledige, der ellers til næste sommer risikere at stå uden arbejdsløshedsforsikring.

Ole Sohn, SF's gruppeformand, holder fast i forslaget, men tvivler på, at omfanget af berørte ryger helt op i 38.500.

"Vi mener, at der skal laves et opsamlingsår. Det år skal bruges for den enkelte til at få job eller til at få opkvalificeret sin evner til det der efterspørges. Det er ikke rimeligt, at det er folk, der har søgt arbejde i to år, som skal betale for en fejlslagen økonomisk politik," siger han til Newspaq.

Fra Arbejdsgiverforeningen mener, at S-SF skyder spurve med kanoner, når samarbejdet vil forlænge dagpengeperioden.

Det vil være alt, alt for dyrt i en presset økonomiske situation for landet. Og det vil ikke få den ønskede effekt, lyder det.

"At begynde at skabe nye tilbud om uddannelse og anden aktivering risikerer at fastholde mange tusinde, som ellers ville have forladt dagpengesystemet. Det er mildest talt tankevækkende, at S-SF's økonomiske plan nu skal belaste samfundsøkonomien med mange milliarder ufinansierede udgifter ud over de mange andre ufinansierede milliarder, der allerede fremgår af den røde plan," siger Henrik Bach Mortensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.