VORES VALG

DF vil udskyde dagpengereform

Næste sommer står næsten 40.000 danskere for at ryge ud over den økonomiske afgrund. Nu fortryder regeringens støtteparti.
Dansk Folkeparti vil dog først vente til efter valget med at tage afgørende stilling til, hvad de vil gøre med dagpengeafgrundsranden.
Dansk Folkeparti vil dog først vente til efter valget med at tage afgørende stilling til, hvad de vil gøre med dagpengeafgrundsranden. Foto: Colourbox

Seks måneder ekstra at løbe på inden den økonomiske fælde klapper. Det lægger Dansk Folkeparti nu op til at tilbyde de arbejdsløse, som ellers står til hård konfrontation med de nye skærpede dagpengeregler, hvor dagpengeretten fra sommeren 2012 nedsættes fra fire til to år.

"Vi kan se, at der slet er ikke blevet skabt de jobs, som vi regnede med, da vi indgik reformen. Derfor mener, at det kunne være en god idé at udsætte reformen endnu et halvt år for at se tiden an," siger næstformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

Det forslag har dog vakt alt andet end storsmil hos regeringspartiet Det Konservative Folkeparti. For udsætter man reformen, hænger regeringens økonomiske planer umiddelbart ikke længere sammen, og det huer ikke just det lille regeringsparti.

"Det er en overraskende melding, de kommer med, at de nu pludselig ikke længere er sikre på, om de vil stå ved den aftale, vi har lavet på dagpengeområdet. Og derfor vil vi gerne høre, om de vil stå ved de aftaler, vi har indgået med dem," siger De Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen.

Ryger man ud af dagpengesystemet, kan man ikke få så meget som en krone, før man har brugt alle pengene på kontoen og i øvrigt solgt alt af større værdi inklusive bolig, sommerhus eller bil. 38.500 står for at ryge ud af dagpengesystemet fra næste sommer, og det er netop også én af grundene til, at Dansk Folkeparti vil udskyde reformen.

"Der er jo mange ganske almindelige familier, som risikerer at blive ramt rigtigt hårdt og må gå fra hus og hjem, da der ikke er kommet gang i væksten," slår Skaarup fast.

Konservative er alt andet end det tilfredse med støttepartiets nye tanker og kræver afklaring om, hvorvidt støttepartiet fortsat støtter. Nu.

"Jeg synes, jeg har fået et lidt uldent svar, og jeg håber da, at der kommer et klart svar om, at de vil stå ved de aftaler, de har indgået," slår De Konservatives politiske ordfører fast.

Mens K er utilfredse er SF's Ole Sohn begejstret for Dansk Folkepartis nye udmelding.

"Det er glædeligt at man i Dansk Folkeparti erkender, at man måske var lige kække nok til at give regeringen støtte til at halvere dagpengeperioden med de konsekvenser det får. Det åbner jo for at vi sammen kan finde en løsning efter valget," siger Sohn til Newspaq.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.