VORES VALG Opbakning til S: Tusindvis kan miste dagpenge
Nick Hækkerup kalder DF for ynkelige i dagpengedebatten. Foto: socialdemokraterne.dk
Den er god nok, når rød blok og AE-rådet mener, at tusindvis risikerer dagpengene, påpeger AK Samvirke.

Vi tager hjertens gerne en talkrig.

Så klar er meldingen fra Socialdemokraternes næstformand, Nick Hækkerup, efter Arbejdsgiverforeningen (DA) søndag sår tvivl om tal fra Arbejderbevægelses Erhvervsråd, der peger på, at 38.500 ledige risikerer at miste retten til dagpenge næste sommer, hvis dagpengeperioden, som regeringen agter, bliver forkortet til to år.

"Det gode ved det her er, at det er noget som kan tælles op. Og der er faktisk 40.000 mennesker, som er i risiko for helt at miste dagpengene. For manges vedkommende vil det betyde, at de slet ingen hjælp vil få," siger Nick Hækkerup til Newspaq

Og Hækkerup bliver bakket op af formanden for A-kassernes Samvirke, Morten Kaspersen.

"Jeg har ingen grund til at tvivle på de tal fra AE. Vi har flere gange siden foråret lavet øjebliksbilleder af, hvor mange der ville komme i farezonen, hvis reglerne blev ændret. Og de ligger alle omkring de 20.000 ledige," siger han til Newspaq.

A-kasserne og oppositionen afviser således fuldstændigt tal fra Rambøll, som peger på, at blot 4.000 til 5.000 risikerer en afsked med dagpengene.

"Det ligner politisk bestillingsarbejde," siger Morten Kaspersen, der også er formand for 3F's a-kasse, og uddyber:

"Det er jo altid sådan, at enhver so synes bedst om sine egne grise. Den borgerlige blok har jo udelukkende til formål at sige, at alt er godt. Derfor ser vi vel de her tal, som for mig at se er meget fjernt fra virkeligheden" siger han, og peger på, at alene i 3F risikerer 5.000 at miste dagpengeretten.

"Det her er jo en politisk melding, som har et eneste formål, nemlig at skjule den sandhed, at dagpenge forringelserne får meget store konsekvenser for almindelige mennesker," mener Nick Hækkerup om vurderingen.

Debatten om dagpengeperioden fik nyt liv søndag, da Dansk Folkeparti erklærede sig klar til midlertidigt at forlænge dagpengeperioden, fordi "der slet er ikke blevet skabt de jobs, som vi regnede med, da vi indgik reformen," lød det fra Peter Skaarup.

Dermed kunne en dagpengealliance mellem rød blok og DF være på plads. Men det bliver der ikke noget af, fastslår Nick Hækkerup, der kalder udmeldingen fra Peter Skaarup for "ynkelig".

"DF har solgt deres sjæl og indgået et forlig med Venstre og De Konservative. Så de kommer til at stemme for de her forringelser, når sagen kommer i Folketingssalen. Så det her julepynt DF hænger frem i øjeblikket, det giver jeg ikke meget for," slutter han, og frasiger sig samtidig partiets hjælp skulle rød blok vinde valget.