Anklage: Terror-anholdte ville sende droner til IS
To personer er sigtet for at ville sende droner til Islamisk Stat. Det fortalte Københavns chefpolitiinspektør Jørgen Skov (billedet) og operativ chef i PET Flemming Drejer torsdag aften på et pressemøde. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix
To personer er mistænkt for at ville sende droner til Islamisk Stat. Også den formodede modtager er sigtet.

En mand og en kvinde, der torsdag blev anholdt for forsøg på medvirken til terror, er mistænkt for at ville sende droner til Islamisk Stat.

Den 28-årige mand og den 29-årige kvinde blev torsdag eftermiddag anholdt i en aktion foretaget af Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Københavns Politi.

Aktionen fandt sted i boligkvarteret Hallingparken i Brøndby Strand, hvor en talstærk politistyrke rykkede ind sammen med teknikere og sprængstofhunde.

- Vi har beslaglagt computere, professionelt droneudstyr og kameraer, fortæller chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Skov, på et pressemøde torsdag aften.

Politiet mener, at det beslaglagte udstyr skulle sendes til Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Det er også lykkedes politiet at finde frem til den formodede modtager af udstyret.

- Den ene eller begge de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Også modtageren vil blive fremstillet in absentia, siger Jørgen Skov torsdag aften.

Med "in absentia" mener han, at vedkommende ikke selv vil være til stede i grundlovsforhøret. Men en eventuel fængslingskendelse vil betyde, at vedkommende kan efterlyses internationalt og kræves udleveret til Danmark.

Ved grundlovsforhøret vil anklageren bede dommeren om at lukke dørene for offentligheden.

- Der er desværre folk i Danmark, som støtter Islamisk Stat, og vi har afdækket nogle folk, som ville støtte dem med droner, siger PETs operative chef, Flemming Drejer på torsdagens pressemøde.

- Vi vil også i fremtiden skride meget håndfast in over for sådanne personer, fortsætter han.

/ritzau/