Kørselstjenesten Uber skal alligevel ikke møde op i Københavns Byret i april måned - tiltalt for at medvirke til overtrædelse af taxiloven.
Det hollandske selskab Uber BV, som står bag Uber-app'en, har nemlig indvilget i at betale en bøde på 30.000 kroner.
Det fortæller advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.
- I dag har jeg fået at vide, at Uber har betalt bøden på de 30.000 kroner. Det betyder, at sagen, der var berammet til den 24. april, bortfalder, siger hun til Avisen.dk.
10.000 kr. pr. Uber-kørsel
Uber meddelte tirsdag, at selskabet lukker i Danmark.
Den planlagte retssag mod Uber var en principiel prøvesag, der skulle slå fast, om selskabet har medvirket til ulovlig taxikørsel.
I sagen var Uber tiltalt for medvirken til to chaufførers lovovertrædelser. Chaufførerne er tidligere blevet dømt for at overtræde taxiloven.
Bødekravet på 30.000 kroner er fastsat ud fra en bøde på 10.000 kroner pr kørsel.
Københavns Politi vil dog ikke svare på, om Uber ved at betale bøden også har erkendt, at man har begået ulovligheder.
- Hvad der ligger bag den beslutning (om at betale bøden, red.), må du spørge selskabet om, siger Vibeke Thorkil-Jensen.
Bøden kan vokse sig meget større
Selvom Uber nu har betalt bøden for tre ulovlige kørsler, kan bødekravet vokse sig meget større.
Anklagemyndigheden har tidligere meldt ud, at den samlede bøde kan stige betragteligt, hvis man fik medhold i prøvesagen, fordi man så kan rejse tiltale mod Uber for medvirken til ulovlig taxikørsel for hver enkelt tur, som en Uber-chauffør bliver dømt for.
Alene i 2017 er der afgjort sager mod flere end 50 Uber-chauffører, oplyser advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen. Hun tilføjer, at der ikke er nogen væsensforskel i disse sager og sagerne, som Uber nu har betalt bødestraffen for.
Derudover har politiet fået fingre i en skatteliste fra Holland om indtjening på Uber-kørsel, som omfatter navne på omkring 1500 personer i Danmark.
Anklagemyndigheden: Spørgsmål om ressourcer
Men anklagemyndigheden vil ikke svare klart på, om Uber kan se frem til at modtage flere bødeforlæg, eller om man vil rejse sager mod flere af de 1500 Uber-chauffører.
- Anklagemyndigheden overvejer, hvad vi gør fremadrettet.
- Den omstændighed, at det tiltalte selskab flytter ud af landet, har ingen betydning i sig selv. Men vi overvejer nu, hvad vi gør, og hvad vi skal bruge vores ressourcer på, siger Vibeke Thorkil-Jensen til Avisen.dk
Uber har meddelt, at man lukker tjenesten i Danmark på grund af den nye taxilov, der fastholder krav om blandt andet sædeføler og taxameter.