En lort i et marmeladeglas

Debattør · På Nørrebro bor Bo Warming, der for mange er Danmarks mest ekstreme mand – en ålborgensisk lektor har ligefrem dedikeret en hjemmeside til den tidligere fremskridtsmand

Udefra ligner matriklen en eksplosion. De skæve hegn er plastret til med slogans fra Den Danske Forening og hærværksramte valgplakater af idolet Mogens Glistrup. Og når man bevæger sig gennem haven mod det rødkalkede hus på Bjelkes Allé på Nørrebro, passerer man en mindre urskov af affald, brædder, udtjente haveredskaber og almindeligt skrammel. I stueetagen bor, hvem mange vil mene, er Danmarks mest ekstreme mand.

Virkeligheden er nemlig, at den tidligere fremskridtsmand Bo Warming, både hvad angår holdninger og fremtræden, konstant prøver omverdenenes grænser af.

Han er dømt tre gange efter racismeparagraffen – men kalder sig selv for Danmarks mindst racistiske menneske .

Ikke så slemme nazister

Han opfordrer plejehjemsbeboere og folk i al almindelighed til at skide og pisse i marmeladeglas, så de ikke behøver at gå på toilettet om natten, hvor de risikerer at falde og ligge hjælpeløse. Idéen udløste flere artikler i Ugeskrift for Læger. En lektor fra Aalborg Universitet har sågar dedikeret en hjemmeside til den opsigtsvækkende mand med en række udpluk af de mest kontroversielle synspunkter.

Heraf kan nævnes, at nazisterne egentlig ikke var så slemme, at pædofili og incest ikke skal straffes, da det er forældrenes ansvar at opdrage børn, at serbernes fremfærd i Kosovo var ret human, at alle offentligt ansatte skal gå ned i løn, og at kvinder ikke tager skade af voldtægt.

Pakker ikke tingene ind

Holdningerne lufter han vidt og bredt i læserbreve og på internettet.

Selv anslår 61-årige Bo Warming, at han dagligt skriver mellem 10 og 30 indlæg på debatfora på internettet. Og det har fået debattører og politiske modstandere op i det røde felt. De mener, at han drukner og afsporer debatterne, men det afvises af den produktive invalidepensionist.

»Man er kedelig, hvis man pakker ting ind i forbehold. Internettet lægger jo op til et frisprog, hvor der er fest og farver. Indlæggene skal underholde, og man skriver dem lidt firkantet, så de vækker debat,« forklarer Bo Warming, mens han ligger barfodet i sengen iført shorts og uvasket skjorte.

Gulvet er beskidt, og det er svært ikke at lægge mærke til lugten af husets fire katte.

Og netop den personlige fremtræden er endnu et af de emner, der for alvor har bragt Warming i fokus.

Ligner en landsbytosse

I august 2002 blev han således smidt ud af Fremskridtspartiet – i øvrigt få måneder efter han havde demonstreret med prædikanten Moses Hansen på Nørrebro.

Dengang begrundede kredsformanden eksklusionen således:

»Men hovedindtrykket, navnlig visuelt, vil for almindelige mennesker være, at han er en outsider, det er håbløst at stille krav til ham, for eksempel om anstændig personlig fremtræden – herunder at være renvasket, friseret, uden overvældende kropslugt og at være anstændigt klædt i helt og rent tøj. Altså, han ligner en landsbytosse – i bedste fald.«

De personlige kommentarer preller dog af på den japanskgifte pensionist.

»Jeg er måske lidt småsvinsk og doven, hvad rengøring angår, men jeg bader nok lige så ofte som andre mennesker. Livet er for kort til at rende rundt med et fejeblad og en støvsuger,« forklarer Bo Warming, der mener, han blev smidt ud af partiet, fordi han kritiserede andre partimedlemmer.

Sædhjælper

I årtier har Bo Warming drevet Sædhjælpsfondet, der hjælper kvinder med at blive gravide – enten via ordinært samleje eller hvor kvinden sætter et pessar med sæd op i sig. Han ved, at han i hvert fald er far til fem børn foruden sine tre egne . Størstedelen af henvendelserne bliver dog varetaget af andre donorer.

Selvom meget andet har det med at tage fokus, koncentrerer Bo Warming sin politiske fokus på Fremskridtspartiets gamle hovedpunkter: muhamedanerne ud af Danmark, lavere skat, lov og orden og en mindre lovjungle.

Eller med Bo Warmings egne ord:

»Jeg tror, det er sund fornuft-holdninger, jeg har, og som de fleste andre danskere vil være enige med mig i, men det er klart, at på udvalgte punkter for at få en spændende debat, så kan jeg godt grave noget op.«

Om du er enig eller uenig med Bo Warming, så kan du finde links til flere af hans synspunkter på www.glistrup.com og kortlink.dk/3mgr.