Svage årskarakterer til regeringen

Danmark
Helle Thorning-Schmidt og hendes regeringen får ikke de bedste karakterer af danskerne. (Foto: Foto: Jens Dresling / POLFOTO)

Vælgerne giver kun den nye regering en gennemsnitskarakter på 4,2. Det viser en omfattende undersøgelse fra Analyse Danmark

Til trods for de er nyvalgte, unge og fulde af energi, leverer hovedparten af ministrene i den nye regering kun en middelmådig præstation. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

Tre ministre er tæt på dumpegrænsen, mens en anden håndfuld ministre leverer en præstation under det jævne. Samlet set bedømmer danskerne S-R-SF-regeringen til kun at levere en præstation på det jævne med en gennemsnitskarakter på 4,2.

På den 7-trins-skalaen ligger gennemsnitskarakteren til ministrene på 4,2. Da Ugebrevet A4 gennemførte tilsvarende undersøgelser i 2009 og 2010, fik Lars Løkke Rasmussens borgerlige ministerhold første gang en gennemsnitskarakter på 4,4, mens karakteren dykkede til 3,7 sidste år.

Selvom Helle Thorning-Schmidts regering placerer sig lige midt i mellem de seneste to års målinger, er valgforskere og politiske kommentatorer langt fra imponerede.

"En karakter på 4,2 er bestemt ikke godt, og den afslører, at mange vælgere er skuffede," fastslår valgforsker på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, professor Kasper Møller Hansen, og fortsætter:

"Et ret turbulent efterår med en del dumme personsager, hele diskussionen omkring brudte valgløfter samt den stramme økonomi er årsag til, at regeringen kun får middelmådige karakterer."

I den tunge ende ligger by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) samt vækst- og erhvervsminister Ole Sohn (SF). De får begge 2,2 i karakter og deler dermed bundplaceringen. Også udenrigsminister Villy Søvndal ligger i den dårlige ende af karakterskalaen.

Den radikale økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager får blandt vælgerne en gennemsnitskarakter på 6,4 og er dermed den minister, der klarer sig bedst.

Et repræsentativt udsnit af den danske befolkning på 1.943 borgere har givet hver enkelt minister karakter for hans eller hendes evne til at forvalte sit ministerembede.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd