Regeringen klar med skat på 150 procent
Skatteminister Thor Möger Pedersen havde ikke tid til at snakke om sagen tidligere i dag, oplyste han inde i Folketinget. Foto: Thomas Lekfeldt / POLFOTO
Nu forsvinder muligheden for at få pc eller telefon gennem arbejdspladsen.

Selvom din nye computer er 10.000 kroner værd, så kan du risikere at skulle betale skat af 15.000 kroner, hvis du køber gennem din arbejdsgiver.

Regeringen barsler nemlig med voldsomme ændringer i den såkaldte bruttolønsordning; en ordning der blandt andet bruges til at udstyre danskerne med lækre hjemmearbejdspladser. Her kan du i dag kan spare store summer på it-udstyr, fordi pengene trækkes fra din løn, før skatteministeren får fingrene i den.

Fælden kan klappe for folk, der har købt i god tro. Det fortæller Heidi Hjelmgaard, jurist med speciale i skatteret og personbeskatning hos Ernest & Young.

"Har du bestilt en computer, mobiltelefon eller iPad gennem bruttolønsordning, skal du sikre dig, at du får den udleveret i år. Ellers bliver det rigtigt dyrt," siger hun til Newspaq.

For bliver computeren først leveret næste år, bliver den omfattet af de nye regler, og så skal der betales skat af 50 pct. af nyprisen. Vel at mærke pr. år aftalen med din arbejdsplads løber.

"Mange bruttolønsordninger med køb af eksempelvis en computer løber over tre år. På den måde skal man faktisk betale skat af 150 pct. af nyprisen," lyder advarslen fra Heidi Hjelmgaard.

Den advarsel har de taget til sig i Dansk Erhverv. Med stor ærgrelse.

"Det virker til, at den nye regering slet ikke ønsker hjemme-pc-ordningen og vil disse ordninger om fleksible arbejdspladser til livs," siger Ulla Brandt, advokat i Dansk Erhverv.

Hun undrer sig samtidig over tiltaget, da det i hendes øjne vil ødelægge mobiliteten i samfundet.

"Vi er da kede af, at vores ansatte og ikke mindst vores medlemmers ansatte på den måde får fjernet incitamentet til netop at kunne arbejde fleksibelt," lyder det fra Ulla Brandt.

I oppositionen ryster man på hovedet af skatteministerens nye skat.

"Det er jo kun at gå fra slemt til værre. Det er en af grundene til, at vi ikke vil være med til at afskaffe multimediebeskatning, fordi vi ikke kunne få klar besked om, hvordan virkningen vil blive for danskerne. En samlet beskatning på 150 pct. virker jo helt håbløst," siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skatteminister Thor Möger Pedersen om, hvorfor man skal beskattes af 150 pct. af købsprisen på en computer.

Skatteordfører i SF Jonas Dahl erkender dog, at der kan være problemer med de nye regler.

"Vi er opmærksomme på, at der kan være ting, som bliver vanskelige i forbindelse med overgangen til den nye ordning. Nu må vi se, om der kommer forslag til ændringer, når vi sender det i høring," forklarer han.