R vil forlade rød regering for dagpengereform

Hvis Thorning gennemfører en ny dagpengeaftale, kan hun glemme at få Radikale med i regering, siger Marianne Jelved.
Marianne Jelved er klar på at droppe en regeringsplads, hvis dagpengereformen ikke gennemføres.
Marianne Jelved er klar på at droppe en regeringsplads, hvis dagpengereformen ikke gennemføres. Foto: Carsten Lauridsen/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO

Radikale har smidt fløjlshandskerne i dagpengediskussionen.

Hvis Socialdemokraterne laver ny aftale om dagpengereform med støtte fra Dansk Folkeparti, kan de glemme at få Radikale med i regeringen. Det siger partiets næstformand Marianne Jelved (R) til jp.dk.

"Vi ønsker ikke at ændre noget som helst ved dagpengeperioden. Og jeg kan slet ikke se, hvad Dansk Folkeparti skal blandes ind i regeringsforhandlingerne for," siger Marianne Jelved.

Jelved synes, sagen er ganske klar.

"Enten sidder vi i regeringen, og så er vi enige om regeringsgrundlaget. Så kan det naturligvis ikke lade sig gøre, at to af partierne laver en aftale uden om det tredje parti. Eller også sidder vi ikke i regering, og så må S og SF gøre, hvad de vil," siger hun.

Hun understreger dog, at det radikale ultimatum ikke betyder, at Radikale Venstre pludseligt vil dreje pegefingeren mod Lars Løkke, når det kommer til statsministerposten.

Den omtalte reform betyder, at dagpengeperioden halveres fra fire til to år. Den er kommet i politisk spil igen, fordi tallene, den er baseret på, ikke holder. Den fortsatte krise betyder nemlig, at mange flere danskere end forventet vil ryge af dagpengene til sommer, hvis reformen gennemføres i sin nuværende form.

Hele den røde blok og Dansk Folkeparti foreslår forskellige typer af ændringer, så det ikke sker. Men Radikale Venstre holder altså fast på, at dagpengeperioden skal skæres til de to år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.