Ny dille: Scan stregkoder i toget

Medier
DSB tilbyder ny underholdning til kunderne i S-togene via stregkoder. (Foto: Foto: DSB, Foto: René Strandbygaard)

Med en ny type stregkoder skal du med et klik på din mobil kunne få masser af underholdning, mens du kører i tog.

Et mobilbillede af en stregkode kan på et sekund for eksempel give dig de nyeste sportsnyheder, eller sende dig til en konkurrence, hvor du kan vinde en telefon. Det er den nye hverdag i S-togene, og flere steder vil komme til.

Kernen i den nye underholdning er en ny type stregkoder, som sidder på klistermærker på vinduer i S-toge og på stationerne.

"Vi vil have, at folk synes det er sjovt at køre i tog. Med de nye stregkoder kan vores rejsende få underholdning med det samme, mens de sidder i toget," siger Nicklas Marschall, der er salgschef i DSB S-tog, til Newspaq.

Stregkoderne ligner lidt de gamle sort-hvide - men i stedet for streger, så består de af et mosaikmønster af sorte firekanter. Når man med et program på mobilen tager et billede af stregkoden, slår ens telefon straks et link op på nettet.

Den nye leg er dog ikke fra starten et hit hos DSB. For selvom aviser og annoncører står i kø for at komme med, så er der endnu ikke mange kunder, der har kastet sig over mobil-læsningen.

"Vi har omkring 1.000 brugere efter en uge i luften. Men vi har en stigning i antallet af besøg på omkring 10 procent hver dag," fortæller Nicklas Marschall.

De nye stregkoder er meget brugt i udlandet, hvor de i løbet af de seneste år har opnået en enorm popularitet.

De er for eksempel et kæmpehit i Asien, hvor de ses overalt - fra officielle informationer, til tv-reklamer på fjernsynet - men de er også meget udbredte i for eksempel England og Sverige. Her ser man ofte aviser trykke dem sammen med nyheder, så læserne på deres mobil kan følge nyheden dagen igennem.

I USA bruges stregkoderne dog også til andre ting. Her er de gammeldags stregkoder i butikkerne mange steder skiftet ud med de nye koder, og der er udviklet programmer, så forbrugerne - efter at have scannet varerne - kan blive advaret mod ting i deres indkøb, som de ikke kan tåle, få talt kalorierne sammen i aftensmaden - og på længere sigt også se, om vareren er fremstillet på en etisk forsvarlig måde.

Du kan finde stregkodelæsere til din mobil her

faktaboks

EZ-stregkoder kan bruges af alle

Stregkoderne kan sammen med en mobil med netforbindelse finde et link. Derved kan man få information om den ting, koden sidder på.

Alle mobiler med netforbindelse kan med dette rette program hente links

EZ-stregkoderne kan bruges til alt fra information i toget til viden om madvarer, nyhedsopdateringer, rollespil og meget mere.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd