Virksomhed: Coach er alle pengene værd
Firmaet Centrovice har i en årrække benyttet en stresscoach - et ekstra tilbud, som virksomheden selv betaler. Foto: Colourbox
På den fynske rådgivningsvirksomhed Centrovice er der ingen smalle steder, når det gælder stressbehandling af ansatte.

Det er gratis at henvise til psykolog. Det koster virksomheden penge at henvise til coach.

Alligevel har den fynske virksomhed Centrovice, der rådgiver små- og mellemstore virksomheder, valgt at sidestille de to faggrupper, når det handler om stress-behandling af de ansatte.

- Vi vurderer i hvert enkelt tilfælde, hvad vi tror, der fungerer bedst. Coachen har en mere praktisk tilgang og kommer med konkrete redskaber og får sat struktur på hverdagen, siger HR-chef, Anette Greve Christensen.

Centrovice, der beskæftiger 150 medarbejdere, har i en årrække benyttet stresscoach Bjarne Toftegård - et ekstra tilbud, som virksomheden selv betaler.

Samtidig har Centrovice en sundhedsforsikring, der betyder, at virksomheden får dækket udgifter til psykolog.

Anette Greve Christensen forstår ikke, hvorfor sundhedsforsikringen ikke dækker behandling hos stresscoach.

- Når nu vi har en stressforsikring, vil vi gerne kunne gøre, hvad vi synes er det rigtige for den enkelte, siger hun.

Samarbejdet med stresscoachen Bjarne Toftegård startede for nogle år siden, efter at han havde holdt et oplæg på virksomheden og blev koblet på en sag. Siden har han hjulpet en håndfuld stressramte medarbejdere.

- Vi oplever, at det giver meget, meget værdi for den enkelte. Det rykker noget. Han får sat motion i gang og får sat struktur på hverdagen helt ned i, hvordan man får lagt planer for at få handlet ind og lavet mad. Det er bestemt pengene værd, siger HR-chefen.

Coachingen foregår som en kombination af private besøg hos den stressramte og over telefonen.