Vi spiser det farlige salt i blinde
Forbrugerrådet har undersøgt danskernes saltvaner og fundet ud af, at de fleste ikke aner, hvilke madgrupper, der er fyldt med salt.
Sofie Ottsen
Forbrugerrådet analyse, der bygge på 900 besvarelser, viser, at danskerne mener, at fastfood er den madgruppe, der er ansvarlig for størstedelen af vores saltindtag. Det er forkert. Foto: www.colourbox.com
Faktisk er det kun 11 procent af den mængde salt, vi indtager, der kommer fra fastfood. Foto: Wikimedia Commons, Creative Commons Attribution 2.0, ebru
Den virkelige saltsynder hos danskerne er brød. Simpelthen fordi vi spiser så meget af det. Omkring 20 procent af vores årlige saltindtag kommer fra den krummende hverdagsspise. Foto: Colorbox
Analysen fra Forbrugerrådet viste en generel tendens til, at vi hverken aner, hvor meget salt, vi må spise om dagen, eller hvor meget salt, der er i helt normale produkter. Foto: Colourbox
"I forhold til hjerte-kar-sygdomme har forhøjet saltindtag en ret dramatisk effekt. Man kunne undgå mange tusinde dødsfald hvert år, hvis danskerne spiste mindre salt," siger Camilla Hersom, formand for Forbrugerrådet. Foto: Colourbox
Det anbefales, at kvinder højst spiser seks gram salt om dagen og mænd højst syv gram. Men det er ikke i udstrakt grad bordsaltet, vi skal holde øje med. Kun 12 procent af danskernes saltindtag drysser vi selv på maden. Resten indtager vi gennem præfabrikerede produkter. Foto: Colourbox
Se næste billeder