Vi spiser det farlige salt i blinde
Forbrugerrådet har undersøgt danskernes saltvaner og fundet ud af, at de fleste ikke aner, hvilke madgrupper, der er fyldt med salt.
Sofie Ottsen
Pålæg som denne rullepølse har for eksempel ansvaret for 13,5 procent af vore saltindtag. Foto: Colourbox
Også osten er rig på salt. Gamle Ole er ansvarlig for fem procent af danskernes saltforbrug. Foto: Colourbox
Det overrasker nok de færreste, at der er salt i bacon. Men kun hver tiende er klar over, at der faktisk er mindre salt i tre skiver bacon, end der er i... Foto: Colourbox
... en skål cornflakes. Morgenmadsprodukter smager slet ikke salt - ofte smager de sødt. Og det kan narre danskerne. Gennem cornflakes og müsli får vi én procent af vores saltindtag. Foto: Colourbox
"Eksemplet med bacon og cornflakes viser netop, at det ofte er helt umuligt at bedømme hvor salt et produkt er ud fra smagsoplevelse," siger Camilla Hersom. Foto: Colourbox
Derfor kan det være en del at tjekke saltindholdet på et produkts varedeklaration. Men også her kan man blive snydt. Når der anføre x antal gram natrium pr. 100 gram, så skal tallet faktisk ganges med 2,5, før man får det reelle indhold af salt. På denne pakke rugbrød er saltindholdet pr. 100 gram altså ikke 0,5 gram salt - men 1,25 gram. Foto: Newspaq
Se galleri forfra