Venstremand til kamp for snustobak

Venstres medlem af Europaudvalget, Flemming Møller, trodser EU-kommissionen og foreslår, at portionspakket snus gøres lovligt i Danmark.
Pose-snusen sviner en del mindre end den løse snus, der her bliver skubbet på plads i gummerne.
Pose-snusen sviner en del mindre end den løse snus, der her bliver skubbet på plads i gummerne. Foto: Martin Slottemo Lyngstad / POLFOTO

Man tager en form for miniature-tepose med sort snus i, placerer den mellem tandkød og læbe, og lader den så sidde der en rum tid.

Det er denne form for snusdyrkelse - hvor tobaksproduktet er pakket i separate portioner, som Venstres medlem af Europaudvalget, Flemming Møller, vil have gjort lovligt i Danmark.

Lige nu er det nemlig kun den løse snus, der er lovlig inden for danske grænser.

Forslaget om liberaliseringen af det danske snussalg kommer netop som EU-kommissionen har krævet, at al salg af snus i Danmark forbydes.

Flemming Møller mener snusen bør være lovlig, da det vil få rygere til at skifte smøgerne ud med de små tobaksposer.

"Jeg har kendskab til mange danskere, der tager til Malmø for at købe portionssnus, fordi de bruger det som et alternativ til smøger," siger han til Newspaq.

Også helbredsmæssigt mener Flemming Møller, posesnusen har sine fordele.

"I de tilfælde, hvor man er afhængig af nikotin, så synes jeg, det er tåbeligt at have et forbud, når man rent faktisk får nedsat skadevirkningerne ved at bruge det her produkt sammenlignet med det, det erstatter," siger han.

Både Enhedslisten og Liberal Alliance støtter op om forslaget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.