Var livvagt for Anders Fogh: Nu er han hjemløs
Frank Martinsen, tidligere livvagt for Anders Fogh Rasmussen, slås med PTSD. Foto: Sara Gangsted og Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Frank Martinsen har fundet ro på et forsorgshjem på Fyn, men har planer om at vende hjem til lejligheden på Frederiksberg.

Den i dag 55-årige tidligere livvagt for Anders Fogh Rasmussen, Frank Martinsen, har efter en årelang nedtur fundet ro på et forsorgshjem på Fyn.

Det fortæller han ifølge BT til Politiken.

Frank Martinsen var den tidligere statsministers livvagt i en række år, men et engagement i et britisk sikkerhedsfirma udløste en posttraumatisk stresstilstand (PTSD) med konstant hovedpine og problemer med at sove.

Frank Martinsen var på det tidspunkt på en opgave i Gaza, hvor han skulle passe på en gruppe EU-ledere.

"Den der råben og skrigen ... "

Efterfølgende måtte han sige sit job op og endte som hjemløs. Han fortæller, at en ansat ved Forsvarets Veterancenter fandt ham på et herberg i Valby. Han er nu såkaldt funktionelt hjemløs, og selvom han har en lejlighed på Frederiksberg, har han brug for at opholde sig andre steder.

- Jeg har det fint i lejligheden, når jeg lukker mig inde i den. Men jeg skal jo stadig ud og handle, hvor der er mange mennesker, forklarer han til avisen.

- Hvis jeg kører i bus, og der kommer en børnehave ind, så står jeg af med det samme. Det kan jeg bare ikke. Den der råben og skrigen ... Argh! ... så kører det bare op, fortæller han til Politiken.

Vil tilbage igen

I 2014 udgav Frank Martinsen bogen "Livvagt: Mit hemmelige politiliv" om sit arbejde for Anders Fogh Rasmussen.

Han har også holdt foredrag om emnet og på længere sigt er det hans plan at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Frank Martinsens liv samlet i et billede. Han er uddannet fra Politiskolen i København. Fra 1992 til 2003 var han medlem af Politiets Aktionsstyrke, og fra midten af 2003 var han ansat i Politiets Efterretningstjeneste. Det var her han arbejdede som livvagt for daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. Foto: Sara Gangsted/Scanpix/arkiv
 

Fakta om PTSD

Hvis man har PTSD, får man flash backs eller mareridt, hvor man igen og igen genoplever det man har været udsat for. Og man føler stærkt ubehag hvis man kommer ud for situationer der minder om katastrofen. Man har tendens til at fare sammen, blive irritabel, få koncentrationsbesvær og problemer med at sove.

Kilde: Netpsykiater.dk