Unge socialdemokrater: Lyt nu, Thorning
Den danske regering er lunken over for en skat på aktiehandler. Foto: colourbox
Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) glæder sig over, at regeringen presses fra alle sider i spørgsmålet om aktieskat.

Regeringens kritik af en europæisk skat på aktiehandel, den såkaldte tobinskat, er forfejlet.

Det mener både EU Kommissionen og Folketingets egen økonomiske konsulent.

En aktieskat får nemlig ikke så alvorlige konsekvenser på beskæftigelsen, som både økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og statsminister Helle Thorning-Schmidt har hævdet.

Konklusionen vækker glæde hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, siger formand Peter Hummelgård Thomsen.

"Det bekræfter mig i, at de af os, der har været tilhænger af en finansskat fra starten af, har haft ret. Det her fjerner ikke arbejdspladser og vækst, det vil skabe nye arbejdspladser," siger han til Newspaq.

Folketingets økonomiske konsulent konkluderer i et nyt notat, at det ikke er sandsynligt, at Danmark mister 5.000 arbejdspladser, sådan som det har været fremme, hvis der indføres en europæisk skat på finansielle transaktioner, den såkaldte tobinskat.

Peter Hummelgård Thomsen mener, at en aktieskat desuden vil være retfærdig.

"Det er bunduretfærdigt, at almindelige lønmodtagere i Danmark har skulle betale med deres dagpengerettigheder og efterløn for en krise, der er skabt af grådige spekulanter. Nu må de også bidrage til, at vi får løst krisen."

Han appellerer til Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R) om at lytte til eksperterne og bl.a. gå væk fra argumentet om, at en tobinskat kun giver mening, hvis den indfører globalt.

"Det er det samme som at sige, at vi skal have den. Det giver ikke mening, at Danmark indfører den alene, men det giver mening, at EU går forrest, ligesom EU gør det på en lang række andre områder," siger Peter Hummelgård Thomsen.