Unge socialdemokrater appellerer til Thorning
Det er Frankrig og Tyskland, der foreslår en skat på handel med værdipapirer, men den danske regering er lunken over for ideen. Foto: colourbox
Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) mener, at Thorning tager fejl, når hun går imod en europæisk skat på finansielle transaktioner.

Der skal indføres en europæisk skat på finansielle transaktioner, den såkaldte Tobinskat.

Det mener Peter Hummelgaard Thomsen, formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Han langer kraftigt ud efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hele regeringen, der afviser en skat på handel med aktier med den begrundelse, at det vil koste danske arbejdspladser.

"Det er helt uforståeligt, at Helle Thorning og Margrethe Vestager bruger tal fra Finansrådet om, at vi kommer til at miste arbejdspladser. Det er meget tvivlsomt, om det vil koste arbejdspladser. Vi vil jo ikke beskatte folk, der investerer i nye produkter. Vi vil ramme præcis den type handler, der førte til finanssektorens sammenbrud i 2008," siger Peter Hummelgaard Thomsen til Newspaq.

Det er bankernes forbund Finansrådet, som anslår, at en aktieskat vil koste 5.000 danske arbejdspladser og koste hver pensionist 700 kroner om måneden.

Men der er tale om "grov talmanipulation", mener Peter Hummelgaard Thomsen.

"Det passer simpelthen ikke, og hvis det koster job, så vil det være i finanssektoren, hvor man alene sidder og pumper penge frem og tilbage for at skabe kortsigtede gevinster, uden at der er skabt reel værdi i samfundet. Og det skal der sættes en stopper for," siger han.

En EU-skat vil ifølge beregningerne give op imod 400 milliarder kroner i årlige indtægter. Og de penge skal netop gå til at skabe vækst og beskæftigelse, lyder det fra DSU-formanden.

Også formanden for SF Ungdom, Gry Möger Poulsen, er imod, at regeringen afviser Tobinskatten.

"Det er stærkt problematisk, at regeringen forsøger at lægge denne sag død," siger Gry Möger Poulsen til jp.dk.

SFU og DSU vil nu starte en underskriftsindsamling for en fælles europæisk skat på aktiehandel.