Strandvane afslører forskel på rige og fattige danskere
- Din indkomst siger meget om din sundhed. Det spiller formentlig også ind på lysten til at vise sig i badetøj, siger lektor ved Aarhus Universitet Jens Christian Nielsen. (Foto: Foto: Morten Thun/Scanpix/arkiv)
- Din indkomst siger meget om din sundhed.

Løn afgør størrelsen på huset, logoet på bilen og ifølge en ny undersøgelse også lysten til at traske stranden rundt i badetøj.

To ud af fem danskere med lav indkomst har det dårligt med at vise sig frem på stranden i badetøj, eller også lader de helt være, viser måling som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Blandt de højest lønnede gælder det kun for én ud af fem. Og selvom dine strandvaner kan lyde ubetydelige, så dækker målingen over større skel i samfundet, mener en række forskere.

- Din indkomst siger meget om din sundhed. Det spiller formentlig også ind på lysten til at vise sig i badetøj, siger lektor ved Aarhus Universitet Jens Christian Nielsen.

Han forklarer det også med, at højtlønnede - som i undersøgelsen dækker personer med en indkomst på mere end 600.000 kroner om året - har mere overskud og tid til at holde sig i god form.

- Samtidig er jobbene mindre nedslidende og giver færre skavanker, du vil gemme af vejen under et lag tøj, siger han.

Lavindkomstgruppen er i undersøgelsen afgrænset til de danskere, der tjener mindre end 200.000 kroner om året.

Christian Groes, lektor i kulturmøde ved Roskilde Universitet, mener også, forskellen skal forklares med, at nogle lavtlønnede har stort fokus på, hvordan kroppen skal se ud.

- Tag en udsendelse som DR's Prinsesser fra Blokken. Den viser, hvor meget en del af lavindkomstgruppen går op i plasticbryster, nye læber, sol og fitness, siger han.

Han forklarer ønsket om en flot krop med, at det kan have betydning for din status i en gruppe, hvis du ikke kan føre dig frem på akademisk viden eller god løn.

- Kroppen bliver et statussymbol. Personer uden store overarme eller smal talje kan af den grund have det sværere i et miljø, hvor lønnen generelt er lavere, siger han.

via Listen To News