Togpersonale frygter vrede passagerer
Der vil nok ikke være de store smil fra passagererne til togpersonalet torsdag, når DSB aflyser hver anden afgang. Foto: René Strandbygaard
Når DSB aflyser hvert andet tog, så går det ud over personalet, fordi passagererne brokker sig, siger de ansattes fagforening.

Massevis af aflyste tog i morgen, får nu togpersonalets fagforening til at frygte for de ansatte.

Kaos på perronen får nemlig passagerer til at gå amok på personalet, lyder det fra Ulrik Salmonsen, formand for Dansk Jernbaneforbund.

"Når passagererne møder overfyldte tog og ikke kan komme frem og tilbage, så plejer det at give knubbede ord til personalet. Det frygter jeg vil ske i morgen," siger han til Newspaq.

DSB aflyser hvert andet tog torsdag, fordi værkstedsfolkene strejker. Derfor har det almindelige personale i togene intet med de aflyste tog at gøre, og tog-formanden opfordrer derfor passagererne til ikke at skælde ud.

"Ind imellem er der altså nogle, som bryder sammen, fordi de ikke kan modstå presset. Derfor opfordrer jeg på det kraftigste til, at togpassagererne ikke overfuser personalet, for de kan intet gøre for den konflikt, som huserer i øjeblikket," fortæller Ulrik Salmonsen.

Samme melding lyder fra DSB-toppen kort tid efter et nyt sammenbrud i forhandlingerne.

"Jeg forstår godt passagerer, som synes, at det her er uheldigt, men jeg håber sandelig ikke, at det skal gå ud over vores ansatte," siger administrerende direktør i DSB Jacob Kjær til Newspaq, som også opfordrer sure passagerer til at holde på vreden.

Værkstedsarbejderne og DSB er netop blevet færdige med et timelangt møde. De fandt dog ikke hinanden, selvom formand for værkstedsarbejderne Flemming Rasmussen siger, at der er "håb forude".

Parterne skal mødes igen fredag. Det er uvist om værkstedsmedarbejderne også vil nedlægge arbejdet torsdag.