Pendlerformænd holder med de strejkende
Flere pendlerformænd sympatiserer med de strejkende DSB-ansatte, selvom DSB aflyser hveranden afgang torsdag. Foto: Søren Møller Jensen /Newspaq
Flere pendlerformænd mener, DSB overreagerer, når de aflyser hvert andet tog torsdag. Forholdene på værkstederne er elendige, lyder det.

Pendlerne kommer nu de strejkende værkstedsansatte i DSB til undsætning.

I stedet for at give den ulovlige strejke skylden for, at halvdelen af afgangene aflyses torsdag, så bakker pendlerne op i kampen mod DSB.

"Jeg synes DSB totalt overreagerer. De tager passagererne som gidsler i en intern konflikt. De aflyser jo mange flere tog, end dem der er berørt af konflikten, så vi alle sammen kan mærke, hvor frække og hensynsløse de strejkende ansatte er," siger Jens Bengtsson, pendlertalsmand fra Hvalsø, til Newspaq.

Han mener, at DSB-ledelsen burde have undgået konflikten fra starten. Samme holdning har pendlerformand på Kystbanen, Michael Randropp. Han har selv set forholdene på værkstederne.

"Jeg har været til flere møder ude på værkstederne, hvor den ene efter den anden er blevet fyret. Samtidig er de blevet lovet bod og bedring, uden der er sket noget," siger han til Newspaq.

Pendlerformand Hans Nydam Buch fra Havdrup har modsat andre pendlere ikke meget tilovers for ulovlige strejker. Men han vil ikke give de strejkende værkstedansatte hele skylden.

"Alle problemerne kommer i fortsættelse af vores daglige problemer med de almindelige togaflysninger og især den katastrofal mangel på pladskapacitet i de enkelte tog," siger Hans Nydam Buch til Newspaq.

De mange aflyste tog i morgen, får nu togpersonalets fagforening til at frygte for de ansatte. Kaos på perronen får nemlig passagerer til at gå amok på personalet, lyder det fra Ulrik Salmonsen, formand for Dansk Jernbaneforbund.

Værkstedsarbejderne og DSB er netop blevet færdige med et timelangt møde. De blev dog ikke enige, selvom formand for værkstedsarbejderne Flemming Rasmussen siger, at der er "håb forude".

Parterne skal mødes igen fredag. Det er uvist om værkstedsmedarbejderne også vil nedlægge arbejdet torsdag.