DSB-forhandlinger brudt sammen
Der er kaos på de danske jernbanestrækninger. DSB og FO Jernbanedrift kan ikke blive enige, og derfor bliver togene ikke repareret.

Forhandlinger mellem DSB og FO Jernbanedrift er nu brudt sammen.

Det oplyser parterne, efter de tidligere i dag holdt møde om den konflikt, der nu tvinger DSB til at sætte halvdelen af deres togdrift i bero.

Forhandlingerne bliver genoptaget fredag, fortæller formand for FO Metal, Flemming Rasmussen.

"Vi er hverken enige eller uenige, vi fortsætter vores drøftelser på fredag. Vi opfordrer vores medlemmer til at gå på arbejde igen i morgen, men det er vores medlemmer, der bestemmer. Det lyder, som om der er løsninger forude," siger Rasmussen.

DSB's direktør udtrykte efter dagens møde sin ærgrelse over, at det han kalder en ulovlig arbejdsnedlæggelse går ud over passagererne.

"Situationen er desværre sådan, at vi bliver nødt til at tage toge ud af drift på grund af sikkerhedsmæssige foranstaltninger. Hvis vi ikke proaktivt tager nogle beslutninger, ville der ikke køre toge om meget kort tid," siger konstitueret adm. direktør Jakob Kjær.

DSB har valgt at aflyse halvdelen af alle togafgange torsdag, fordi man vil sikre, at der er toge til juletrafikken.

Togene kan ikke blive repareret, før jernbanearbejderne genoptager arbejdet. FO Jernbanedrift ønsker blandt andet at få en aftale om pensionsindbetaling af deres resultatløn.