Dankortterminalerne hos lægen, på gymnasiet og i hjemmeplejen bliver rødglødende, hvis regeringen får vedtaget sparebøsseplanen om, at der skal spyttes i sparegrisen, før man kan nyde godt af velfærden.
Det mener SF, som frygter at det vil betyde, at danskerne skal have kreditkortet eller kolde kontanter op af lommen, når de vil benytte sig af de velfærdsgoder, der i dag er gratis.
"Vi er åbne for at se på det, hvis der kommer et pres. Virkeligheden er bare, at det pres regeringen har prøvet at tegne, det er langt mindre, end de siger. Når regeringen skal konkretisere det, så vil danskerne vende sig imod det, fordi det betyder brugerbetaling på læge, sundhed og uddannelse," siger SF´s integrationsordfører Astrid Kragh til Newspaq.
En Gallupmåling, der i dag er bragt i Berlingske viser, at seks ud af ti danskere går ind for at man skal gøre sig fortjent til velfærdsgoder, men når regeringens virkelige agenda går op for danskerne, så vil tallene se ganske anderledes ud, mener Astrid Kragh.
"Jeg synes, at det viser, at danskerne går ind for det princip, at man må gøre sin pligt, før man må kræve sin ret. Jeg tror, at når det her bliver konkretiseret, og det går op for folk, at det her betyder brugerbetaling på sundhed, lægehjælp, uddannelse og pleje, så vil opbakningen forsvinde," lyder det fra SF´eren.
Regeringen burde slå ørerne ud og lytte til det danske erhvervsliv, som mener, at det kan koste værdifuld arbejdskraft.
"Når vi hører, at Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Industri råber vagt i gevær, så burde regeringen lytte til dem. Det kan godt være, at regeringen ikke vil lytte til os, men de burde lytte til erhvervsorganisationerne," opfordrer Astrid Kragh regeringen.
Realpolitisk er ideen om at optjene ret til velfærd ikke realpolitik, men et forsøg på at kapre stemmer i det kommende valg, mener SF.
"Det, der er kommet fra regeringen, lugter langt væk af at være et valgkampoplæg. Det er rigtigt ærgerligt, for vi vil gerne diskutere fremtidens velfærd," lyder det fra integrationsordføreren.