Så mange danskere skal se Matador
Danskerne har endnu ikke fået nok af Laura og Maudes liv i succesrige 'Matador'. Foto: DR pressefoto
Knap to millioner danskere planlægger at sidde foran skærmen, når DR1 endnu en gang genudsender 'Matador'.

Danskerne er vilde med kokkepigen Laura og grisehandler Larsen fra Korsbæk.

Knap to millioner danskere vil nemlig se med, når DR1 for syvende gang genudsender landets mest sete tv-serie 'Matador', skriver Søndagsavisen. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

- Ikke mange, men nogle tv-programmer, kan tåle at blive set igen og igen. 'Matador' er en fin kronjuvel i DR's dramasamling. Det er et stykke Danmarkshistorie, der ikke er lavet bedre, hverken før eller siden, siger Lotte Lindegaard, kanalchef for DR1, til Søndagsavisen.

Det er efterhånden 34 år siden, at 'Matador' havde premiere og bød på mindeværdige sætninger som "Det er en tysker", "Av min arm" og "Jeg går op og lægger mig".

Det er Danmarks mest sete tv-program nogensinde og har i over to år været blandt de ti mest solgte tvserier på dvd. Mens hver fjerde voksne dansker har set serien fire gange eller derover, har hver tolvte set hele serien over syv gange.

- Det er bare et vanvittigt velskrevet og velspillet drama. Så selv om serien udspiller sig i en tid, der for længst er forbi, virker karaktererne stadig interessante, og du kan identificere dig med deres kampe, siger kanalchefen til Søndagsavisen.

'Matador' blev produceret i 1978-1981 og er instrueret af Erik Balling efter en idé af Lise Nørgaard. Serien bliver sendt igen fra lørdag den 8. september.

Kilde: sondagsavisen.dk