Pride Parade slår rekorder
Homo-, bi- og transkønnede i Danmark fejrer i dag sig selv med den traditionelle parade gennem København, og alle er inviteret til festen. Foto: Colourbox
Mangfoldig fest på Frederiksberg når Copenhagen Pride i dag kaster glimmer og kærlighed udover byen til årets Pride Parade.

Der bliver fest i gaden, når årets Pride Parade løber af stablen i dag på Frederiksberg.

Og den store fest, som sætter af sted klokken 13.00 fra Frederiksberg Rådhus, kommer til at sætte nye rekorder.

- Der er cirka 4.000, der har tilmeldt sig som deltagere, men vi forventer, at cirka 14.000 deltager i paraden, og så kommer der omkring 80.000 og ser på. Så det bliver den største parade for os i Danmark nogensinde, siger Jesper Sørensen, paradekoordinator i Copenhagen Pride, til Newspaq.

Den store parade markerer afslutningen på Copenhagen Pride Week, som har kørt siden tirsdag.

Copenhagen Pride arbejder for at skabe ligestilling for homo-, bi- og transkønnede i Danmark. Siden 1996 har Pride Parade været et fast indslag i den festlige fejring af seksuel mangfoldighed.

Men det er ikke alene ved antallet af fest-deltagere, at Pride Parade i år kommer til at sætte ny rekord. Selveste statsministeren er nemlig også deltager i den festlige homo-parade.

Og det vækker stor glæde i Copenhagen Pride.

- Det er jo første gang i Danmark, det sker, men også i Europa. Der er ikke mange lande, der kan prale af at have en statsminiser med i Priden, så det er vi meget glade for, siger Jesper Sørensen.

Efter paraden rundes den stolte uge af med et kæmpe show på Københavns Rådhusplads.