Pride Parade slår rekorder

Mangfoldig fest på Frederiksberg når Copenhagen Pride i dag kaster glimmer og kærlighed udover byen til årets Pride Parade.
Homo-, bi- og transkønnede i Danmark fejrer i dag sig selv med den traditionelle parade gennem København, og alle er inviteret til festen.
Homo-, bi- og transkønnede i Danmark fejrer i dag sig selv med den traditionelle parade gennem København, og alle er inviteret til festen. Foto: Colourbox

Der bliver fest i gaden, når årets Pride Parade løber af stablen i dag på Frederiksberg.

Og den store fest, som sætter af sted klokken 13.00 fra Frederiksberg Rådhus, kommer til at sætte nye rekorder.

- Der er cirka 4.000, der har tilmeldt sig som deltagere, men vi forventer, at cirka 14.000 deltager i paraden, og så kommer der omkring 80.000 og ser på. Så det bliver den største parade for os i Danmark nogensinde, siger Jesper Sørensen, paradekoordinator i Copenhagen Pride, til Newspaq.

Den store parade markerer afslutningen på Copenhagen Pride Week, som har kørt siden tirsdag.

Copenhagen Pride arbejder for at skabe ligestilling for homo-, bi- og transkønnede i Danmark. Siden 1996 har Pride Parade været et fast indslag i den festlige fejring af seksuel mangfoldighed.

Men det er ikke alene ved antallet af fest-deltagere, at Pride Parade i år kommer til at sætte ny rekord. Selveste statsministeren er nemlig også deltager i den festlige homo-parade.

Og det vækker stor glæde i Copenhagen Pride.

- Det er jo første gang i Danmark, det sker, men også i Europa. Der er ikke mange lande, der kan prale af at have en statsminiser med i Priden, så det er vi meget glade for, siger Jesper Sørensen.

Efter paraden rundes den stolte uge af med et kæmpe show på Københavns Rådhusplads.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.