Politisk ordfører angriber kommentatorer
Ellen Trane Nørby opfordrer til, at man venter med konklusionerne. Foto: PEDERSEN, TOBIAS NØRGAARD / POLFOTO
Venstres politisk ordfører, Ellen Trane Nørby, er irriteret over kommentatorernes forhastede konklusioner.

Har Venstres topfolk kendt til sagen, hvor fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidt personlige skatteforhold er blevet lækket til pressen?

Spørgsmålet skal nu undersøges, men allerede nu har flere politiske kommentatorer påpeget, at det er skadeligt for Danmarks liberale parti.

Det er Venstres politiske ordfører træt af:

"Det her er en sag, som fjerner fokus fra politik, men Troels Lund Poulsen har allerede sagt, at han ikke kender noget til Ekstra Bladets påstande, og derfor er det utroligt at høre på kommentatorer, som er så kloge. Man skulle næsten tro, at der ikke er brug for en undersøgelse, for de har truffet alle konklusioner på forhånd," siger Ellen Trane Nørby til Newspaq, og fortsætter:

"Der er nedsat en undersøgelseskommission for at få klarhed over sagen, og før det er sket, mener jeg ikke, man kan konkludere noget om ansvar."

Hun understreger, at Venstre kun har interesse i at finde frem til hele sandheden.

"Jeg kan fuldstændig afvise, at den her sag har noget med Venstre eller Venstres top at gøre. Den sag, der handler om lækage til pressen, undersøges af politiet, og hvis der er sket noget ulovligt, så tager jeg afstand fra det, men det er en sag for politiet," siger Ellen Trane Nørby.

Troels Lund Poulsen valgte i går at tage orlov fra Folketinget for at fjerne fokus fra den problematiske sag.