Paludan: Her er manden, der forhindrede Stram Kurs i at blive valgt ind
(Foto: Pressefoto: Folketinget/Fotograf: Christopher Regild)
Kandidat fra Lolland var formentlig skyld i, at Stram Kurs ikke kom i Folketinget, mener partileder Rasmus Paludan.

Det var lige ved og næsten for partiet Stram Kurs, der ved valget 5. juni blot manglede omkring 7.500 stemmer for at komme i Folketinget. Det ærgrer selvsagt partileder Rasmus Paludan, som nu giver udtryk for, at det formentlig er partiets folketingskandidat i Sakskøbing, Chang C. Lembirk, der er skyld i, at det ikke lykkedes.

Under valgkampen skrev Chang Lembirk nemlig i et opslag på Facebook, at man skulle overveje at hindre kvinder i at stemme ved de næste to-tre valg. Meningsmålinger viste nemlig, at Stram Kurs ville få et tocifret antal mandater, hvis det udelukkende var mænd, der havde stemmeret.

Og det Facebook-opslag har formentlig kostet partiet de afgørende stemmer, mener Rasmus Paludan:

"Jeg ved ikke, om dit indlæg gjorde, at cirka 7.000 kvinder (de manglende 0,2 procent, vi endte under spærregrænsen) valgte i de sidste dage af valgkampen ikke at stemme på os, men jeg ville da ikke blive overrasket, hvis 50.000 kvinder, som ville have stemt på Stram Kurs, valgte noget andet, efter de havde læst dit indlæg (...). Så det kan sagtens være, at du personligt bærer ansvaret for, at Stram Kurs ikke kom i Folketinget, skriver Rasmus Paludan på Facebook i en besked til Chang Lembirk.

Videre skriver Rasmus Paludan:

"Jeg har læst din forfærdelige tekst mange gange, fordi den var en af de mest ødelæggende ting, der skete for partiet under valgkampen".

Af debatten står det også klart, at Chang Lembirk nu er fortid i partiet - noget, Chang Lembirk har det fint med. 

 

Folketidende
via Listen To News