Norsk politiker sigtet for sex med ung dreng
Trond Birkedal har indrømmet, at han har filmet unge drenge i sit bad med et skjult kamera. Foto: Colourbox
Trond Birkedal er sigtet for seksuel omgang med en mindreårig dreng og for at filme unge drenge i smug.

Den tidligere formand for Fremskrittspartiet i Stavanger Trond Birkedal skal møde i retten i det nye år, hvor han vil stå tiltalt for at have filmet nøgne unge mænd på badeværelse.

Desuden er den tidligere borgmesterkandidat sigtet for seksuel omgang med en mindreårig dreng, skriver det norske medie VG Nett.

"Anklageskriftet mod Trond Birkedal lyder blandt andet seksuel krænkende adfærd," siger Karsten Monsen fra Rogaland politidistrikt.

Ifølge nyhedsbureauet AP er den 31-årige politiker også er anklaget for at have samleje med en mindreårig dreng.

"Vi har fået oplyst, at det er bragt for retten, men de nærmere oplysninger får vi først i morgen," lyder det fra hans advokat Arvid Sjödin.

Trond Birkedal blev anholdt 21. marts i år og har indrømmet, at han har filmet unge drenge i sit bad med et skjult kamera, mens han nægter enhver skyld i anklagen om seksuelle overgreb.

I Birkedals gamle parti vil de nu afvente afgørelsen i sagen.

"Vi har ikke nogen kommentarer ud over, at vi selvfølgelig har set, at der er rejst tiltale. Den er som forventet, så det er ingen stor overraskelse," siger Fremskrittspartiets næstformand, Per Arne Olsen, til VG Nett.

Fra 2002 til 2008 var Trond Birkedal formand for ungdomspartiet Fremskrittspartiets Ungdom, og i 2009 blev han valgt til Fremskrittspartiets centralstyre og arbejdede derefter som gruppeleder for partiets afdeling i Stavanger.

Alle hverv i partiet har han nu trukket sig fra på grund af sagen.

Kilde: VG.no