Narkomaner skal have heroin i pilleform
Misbrugere skal kunne få hjælp fra staten i form af heroin i pilleform. Foto: Colourbox
Lægeordineret heroin skal fremover kunne fås som tabletter, siger sundhedsminister Astrid Krag.

Når landets hårdt ramte narkomaner fremover modtager gratis lægeordineret heroin fra staten, skal de have mulighed for at vælge mellem en sprøjte og en tablet.

Det fastslår sundhedsminister Astrid Krag (SF) på baggrund af en undersøgelse af andre måder at indtage heroin på, som Sundhedsstyrelsen offentliggør fredag.

Det skriver Politiken.

Rapporten fastslår, at "der nu er sundhedsfagligt grundlag for at udvide ordningen med indtagelse af heroin i tabletform."

- Med tabletterne får vi et værktøj, som ikke rummer de samme risici for forkerte doseringer, skader og forekomst af kræft, siger Astrid Krag til Politiken og tilføjer:

- Herved når vi også en gruppe stofbrugere, som før har stået udenfor.

Sundhedsministeren forventer, at de nye anbefalinger er implementeret i 2013.

Ordningen med lægeordineret heroin blev vedtaget i 2008 og bliver inden længe efterfulgt af lovlige fixerum, hvor narkomanerne kan indtage deres stoffer med rene kanyler og under opsyn af sundhedsfagligt personale.

På den måde kan man til dels eliminere smittefaren ved delte og genbrugte kanyler, ligesom det sundhedsfaglige personale er klar med livreddende førstehjælp, hvis misbrugeren tager en overdosis.

Allerede nu har København et såkaldt mobilt fixerum - en gammel ambulance, der kører rundt og samler misbrugerne op primært på Vesterbro.