Rødbededeller med perlebygsalat
"Hvis man er bange for rødbeder, så er det her et rigtig godt sted at begynde. Den her opskrift har fået selv de mest grøntsagsforskrækkede mænd til at blive småforelskede i rødbeden. Og så er det en billig ret med masser af smag. Og fremragende på et stykke rugbrød dagen efter," siger kokken Trine Hahnemann.
Læs også: "God mad kræver slet ikke 28 ingredienser"
Rødbededeller:
- 500 g revne rødbeder
- 1 dl havregryn
- 2 spsk sesamfrø
- 3 æg
- 1 meget finthakket skalotteløg
- 2 spsk finthakket timian
- 2 spsk finthakket persille
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk rapsolie til stegning
Perlebygsalat:
- 200 g perlebyg (man kan også bruge spelt eller bulgur)
- 1 stilk finthakket bladselleri
- 1 stort bdt hakket bredbladet persille
- 2 spsk rødvinseddike
- 1 spsk koldpresset rapsolie eller ekstra jomfruolivenolie
- salt og friskkværnet peber
Alle Trine Hahnemanns madopskrifter er til 4 personer.
Bland ingredienserne til rødbededellerne i en skål, og lad farsen hvile i køleskabet i 1 time.
Imens koger perlebyggen i letsaltet vand i 30 minutter. Dryp den af i en sigte, og køl den ned.
Forvarm ovnen til 180 grader. Form rødbedefarsen til flade deller i hænderne. Varm olien i en stegepande, og brun dellerne på begge sider. Læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 20 minutter.
Bland byggen med bladselleri, persille, rødvinseddike og olie. Smag til med salt og peber.
Server rødbededellerne med perlebygsalaten.
TIP: Rødbededellerne kan laves dagen før og varmes op.
Opskriften er fra Trine Hahnemanns nyeste kogebog 'Tænk før du spiser', der udkommer den 3. marts.
- 500 gram rødbeder
- 1 pose havregryn
- 1 pose sesamfrø
- 3 æg
- 1 skalotteløg
- 1 lille bdt. timian
- 1 lille bdt. persille
- 200 g perlebyg( man kan også bruge spelt eller bulgur)
- 1 bundt bladselleri