Løbeskoene slår klip-klapperne på ferien
Løbeturen er uundværlig. Selv når vi er på ferie, skal løbeskoene luftes. Foto: Colourbox
Over halvdelen af de løbeglade danskere kan ikke undvære løbeskoene på ferien. Det viser en ny undersøgelse fra SunnyRentals.dk.

Hvis du troede at ferie handler om at dase ved pool-kanten, kan du godt tro om igen.

Danskerne tager løbeskoene med på ferie og okser over bakkerne i ferielandet.

De seneste fem år er antallet af danskere, der løber på deres ferie steget med 16 pct. Det er ikke nok at motionere hjemme i parken. Nej, der skal også bindes sløjfer på løbeskoene under sydens sol. Det er konklusionen på en undersøgelse foretaget af ferieboligportalen SunnyRentals.dk.

Halvdelen af de danskere, der løber herhjemme, løber også på ferien, og når det gælder de mandlige løbere, er tallet endnu højere. Hele 60 pct. af mændene pakker løbeskoene i kufferten, mens det kun er 44 pct. af kvinderne, der er så afhængige af joggeturene, at de skal passes i ferien.

Kevin Helsinghof fra SunnyRentals har lagt mærke til, at løbetrangen har betydning for, hvilken feriebolig danskerne vælger.

- Ferieboliger, der ligger direkte i naturen, er også populære blandt de mange danske fritidsløbere, fordi det nu engang er sjovere at spænde løbeskoene på og løbe med udsigt ud over Gardasøen fremfor at hoppe på et løbebånd i hotellets fitnessrum eller løbe en tur i et kedeligt og anonymt resort-område, siger Kevin Helsinghof.

1.169 rejselystne fra hele landet deltog i undersøgelsen, som SunnyRentals har foretaget hvert år siden 2008.