Lange ventetider kendt i flere år
Omkring 900 patienter om året får kræft i bugspytkirtlen. Arkivfoto Foto: www.colourbox.com
Patienter med bugspytkirtelkræft har ventet alt for længe på operation, det har Sundhedsstyrelsen, regionerne og Sundhedsministeriet vidst.

Selv om lange ventetider for behandling af en af de mest ondartede kræftformer har været kendt i årevis, så er der ingenting blevet gjort, og en politisk reaktion på de lange ventetider er også udeblevet.

"Vi har i Kræftens Bekæmpelse løbende påpeget, at det her gik for langsomt, og vi har også påpeget at der var sygdomsområder, hvor det ikke gik så godt, som det skulle," siger formand for Kræftens Bekæmpelse Frede Olesen til Newspaq.

Således har halvdelen af patienterne måtte vente mere end 28 dage på operation mellem 2007 og 2010, det skriver Politiken.

Det er både ledelsen i Sundhedsstyrelsen, Sundhedsministeriet og Danske Regioner, der i flere år har vidst, at patienter med ondartet og aggressiv kræft i bugspytkirtlen kom til at vente i adskillige uger, fordi der ikke var plads på operationsstuerne.

Og manglende plads på operationsstuerne mindsker chancen for helbredelse

"Det er en kræftform der er meget alvorlig og ikke alle kan opereres. Men nogen patienter kan opereres, og lige netop de der kan, har en chance for helbredelse," siger Frede Olesen til Newspaq.

Kilde: Politiken