Kvinder i krise jubler over anti-stalkerlov
Ulykkelige kvinder flygter hvert år til krisecentre, fordi en stalker gør dem utrygge. (Foto: Foto: Colourbox)
Flere forbud og mulighed for at bevise forfølgelsen. Ofre for stalking får det lettere med regeringens nye anti-stalkerlov.

Der er ros til regeringen fra landets kvinde-krisecentre.

Årsagen er, at statsminister Helle Thorning Schmidt (S) i dag har præsenteret et nyt lovforslag, der skal styrke indsatsen mod folk, der chikanerer andre - de såkaldte stalkere.

Indtil nu har stalking ikke eksisteret i lovgivningen, og den nye lov vil hjælpe mange kvinder, mener formand for kvindekrisecentrene, Birgit Søderberg.

"Det har været et problem, fordi vi ikke retsmæssigt har kunnet kalde det stalking tidligere. Så det er rigtig godt, at vi nu for en ny lov," siger hun til Newspaq.

Loven skal ændres, så en person ikke blot kan få tilholdsforbud, hvis personen chikanerer en anden ved hjemmet - det skal nu udvides til også at gælde på den chikaneredes arbejdsplads eller i supermarkedet.

Samtidig skal politiet have mulighed for at aflytte telefonsamtaler, hvor stalkeren truer eller chikanerer offeret.

"De her mennesker har måttet finde sig i chikane i årevis uden at kunne bevise, at de faktisk bliver truet. Så det er en rigtig god idé, at politiet nu kan lytte med," forklarer Birgit Søderberg.

Det er ofte almindelige forhold, som udvikler sig til en dominans fra mandens side ifølge krisecentrene. Når kvinderne så stopper forholdet, begynder mændene at forfølge kvinderne.

via Listen To News