Kaos og koks med kontanthjælp: "Folk går fuldstændig agurk"
Talsmand for 'Behandl os ordenligt' er træt af KMD koks, der går udover i forvejen pressede kontanthjælpsmodtagere. (Foto: Foto: Privatfoto)
Talsmand Peder Bæk møder panik og angst i kontanthjælpsmodtageres øjne, hver gang de modtager forkerte breve eller forkerte udbetalinger, fordi KMD's it fejler.

Folk på kontanthjælp går i panik, når pengene ikke kommer ind på kontoen til tiden, eller de får et brev, de slet ikke skulle have haft.

Sådan beskriver talsmand for foreningen "Behandl os ordenligt", Peder Bæk, situationen, når KMD fejler med it, og kontanthjælpsmodtageren ikke får en krone ind på kontoen. 

Det er et hårdt slag for en kontanthjælpsmodtager sammenlignet med en lønmodtager, mener han.

- Det rammer nogle mennesker, som ikke kan tåle det. Mange mennesker med en normal lønindtægt kan nok overkomme, hvis der går lidt ekstra tid, inden de får deres løn. Det kan de her mennesker ikke, siger Peder Bæk.

I hele 172.117 tilfælde på mindre end et år har KMD fejlet med it. Det fortæller Avisen.dk fredag. Kontanthjælpsmodtagere har fået forkerte breve eller forkerte udbetalinger i forbindelse med kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen.  

Folk går agurk på Facebook

Peder Bæk administrerer nogle af landets helt store Facebookgrupper med folk på overførselsindkomst. Blandt andet grupperne 'Kontanthjælpsmodtagere er også mennesker' og 'Behandl os ordenligt'. 

Grupperne bruges blandt andet til at diskutere hverdagens problemer i forbindelse med at være på kontanthjælp eller anden overførselsindkomst. 

Samtidigt ser Peder Bæk ofte, at KMD skaber kaos hos kontanthjælpsmodtagerne i Facebookgrupperne, når de fejler med udbetalinger eller forkerte breve. 

- Folk går fuldstændig agurk. Der er mange reaktioner og opslag som "vi har ikke modtaget penge, hvordan ser det ud med jer? Har I andre?”. De kører nærmest hver eneste dag, siger Peder Bæk.

Ikke plads til en ekstra-regning

De danskere, der rammes af KMD's it-koks, har i forvejen ikke mange penge at rykke med. En forsinket udbetaling kan derfor have fatale konsekvenser for et i forvejen skrabet budget. 

- Folk er hele tiden nervøse og usikre på, om de yderligere bliver ramt økonomisk. De har så stramt et budget, at der ikke er plads til en rykker på 100-200 kroner, siger Peder Bæk. 

I september kunne Avisen.dk skrive, at KMD havde sendt 43.000 forkerte breve ud. I oktober havde KMD fejlagtigt meddelt 9.000, at de var omfattet af 225-timers reglen, mens 50.000 havde fået en forkert kontanthjælpssats i februar.

Det viste sig dog at være mere omfattende end som så, da beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg beskriver de 172.117 enkelttilfælde fordelt over hele 11 it-koks fra juni 2016 til februar 2017.

via Listen To News