Johanne Schmidt-Nielsen får nyt topjob
Johanne Schmidt-Nielsen forlader livet i politik for at blive ny generalsekretær i Red Barnet. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix)
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen tiltræder som ny generalsekretær for Red Barnet efter det kommende valg.

Efter mere end 10 år i politik for Enhedslisten bliver partiets tidligere politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen ny generalsekretær for Red Barnet. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Hun er valgt af en enig hovedbestyrelse i Red Barnet, der i december fyrede sin daværende generalsekretær Jonas Keiding Lindholm. Johanne Schmidt-Nielsen tiltræder efter det kommende valg.

– Johanne Schmidt-Nielsen er en markant profil, som vi har valgt i et stærkt felt. Hun har været en markant stemme på Christiansborg, er en naturlig og karismatisk leder og en stærk kommunikator, skriver formand for Red Barnet Lars Svenning Andersen og fortsætter:

- Vi har store forventninger til samarbejdet med Johanne Schmidt-Nielsen, og jeg er sikker på, at hun er den helt rigtige til at styrke Red Barnets position og løfte vores nye og ambitiøse strategi for indsatsen for de mest udsatte børn i Danmark og ude i verden, siger Red Barnets formand.

BLÅ BOG: Johanne Schmidt-Nielsen skal være børnenes beskytter

Johanne Schmidt-Nielsen forlader Enhedslisten for at blive generalsekretær i Red Barnet efter valget.

Efter mere end 10 år i politik bliver Enhedslistens tidligere politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen ny generalsekretær for Red Barnet. 

 

Her følger en blå bog på Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Navn: Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Alder: 35 år.

 

Fødested: Født 22. februar 1984 i Odense, datter af seminarielektor Dorte Schmidt-Nielsen og programleder på Risø Peter Hjuler-Jensen.

 

Uddannelse: Bachelor i socialvidenskab, Roskilde Universitetscenter, fra 2004 til 2007.

 

Karriere:

 

* Næstformand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning 2002-2003. 

 

* Fællestillidsrepræsentant i Pædagogmedhjælpernes Fagforening 2003. Talsperson for aktionsgruppen Velfærdsmissionen 2006.

 

* Medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse og forretningsudvalg fra 2006.

 

* Folketingsmedlem for Enhedslisten i Københavns Storkreds fra 13. november 2007.

Kandidat for Enhedslisten i Nørrebrokredsen fra 2007.

 

* Politisk ordfører, integrationsordfører, udlændingeordfører og indfødsretsordfører for Enhedslisten.

 

* Generalsekretær i Red Barnet fra 2019.

 

Tidligere arbejde: 

 

* Pædagogmedhjælper, børnehave, fra 2002 til 2003.

 

* Servicemedarbejder, Blågårdens Medborgerhus, fra 2006 til 2007.

 

Kilde: Folketinget.

UDVID

Johanne Schmidt-Nielsen har samlet siddet 12 år i Folketinget for Enhedslisten, hvor hun i en periode også var partiets politiske ordfører, inden den post gik til Pernille Skipper.

– Der findes simpelthen ikke en vigtigere sag end Red Barnets. Nemlig at alle børn skal have det godt. Alt for mange børn lever liv, som slet ikke er for børn.

- Herhjemme stiger børnefattigdommen, børnene på Sjælsmark risikerer at blive mærket for livet, psykisk mistrivsel er uhyggeligt udbredt, og mobning er desværre hverdag for mange både i skolegården og på sociale medier, skriver Johanne Schmidt-Nielsen i pressemeddelelsen.

Hun skriver yderligere, at hun vil bruge sin første tid til at lære organisationen at kende og få "børnenes sag" til tops på den politiske dagsorden.

- Der er brug for alle gode kræfter, og selv om flere tusinde allerede er tilknyttet Red Barnet, skal vi have endnu flere med, skriver Johanne Schmidt-Nielseni meddelelsen.

Red Barnets tidligere generalsekretær Jonas Keiding Lindholm blev fyret, fordi han ifølge organisationen skabte "et for hårdt arbejdsmiljø", der fik flere til at forlade organisationen.

/ritzau/

via Listen To News