Jobcenteransatte tvivler på aktiveringstilbud
Jobcentrene burde have frie hænder til at udarbejde individuelle planer for den enkelte arbejdsløse, siger jobkonsulent Selma Bekric-Kukulj til DR Nyheder. Foto: Colourbox
Ansatte på landets jobcentre kritiserer aktiveringstilbuddene for at være ubrugelige.

Det duer bare ikke. Sådan lyder det fra en stor del af de ansatte på landets jobcentre.

Reglerne er så stive og ufleksible, at de ikke duer til at få de ledige i arbejde.

I en rundspørge lavet af DR svarer 70 procent af de 158 adspurgte medarbejdere i jobcentrene, at reglerne, som de skal forvalte, ikke virker efter hensigten.

"Jeg sidder tit med fornemmelsen af, at de aktiveringstilbud vi har, ikke får den arbejdsløse i job, og det er meget utilfredsstillende," siger jobkonsulent i Københavns Kommune, Selma Bekric-Kukulj, til DR Nyheder.

Medarbejderne kritiserer blandt andet den offentlige virksomhedspraktik, job med løntilskud i en offentlige virksomhed samt jobsøgningskurset på seks uger.

"Systemet er alt for stift, fordi det er de samme tilbud vi skal give til alle, i stedet for at lægge en speciel plan for den enkelte arbejdsløse. Og mange af de ting vi kan tilbyde virker simpelthen ikke," siger Selma Bekric-Kukulj til DR Nyheder.

I stedet burde jobcentrene have frie hænder til at udarbejde individuelle planer for den enkelte arbejdsløse, mener hun.

Kilde: DR Nyheder

via Listen To News