Sukkerhungrende danskere har i de seneste måneder nomineret kolleger med hang til hjemmebag til titlen 'Årets Kollega'.
For det handler først og fremmest om mad, når ansatte i hele landet skal begrunde, hvorfor en kollega er en god kollega. Hvis man har kage med på jobbet, er man blandt de populære.
"Der har været rigtig mange kagenomineringer. Det er der, fordi vi med kage hygger og er sociale med hinanden i Danmark," siger Helle Bro. Hun er direktør i Bro Kommunikation, der står bag årets kollega.
Årets kollega bliver fundet senere i dag. Men masser af arbejdspladser i hele landet fejrer i dag også det gode kollegaskab på hver deres måde.
Hos Landbrug og Fødevarer bliver dagen markeret med foredrag om god kollegakommunikation og - sjovt nok - kollegakager.
"Hos os er det en almindelig arbejdsdag, hvor vi gør lidt ekstra ud af det. Medarbejderne kan sende postkort til hinanden. Vi spiser noget eftermiddagskage og en enkelt afdeling har lavet en stor kollegakagemand. Det er alt sammen for at få fokus på hinanden," siger Birgitte Bock, som er HR-partner i Landbrug og Fødevarer.
Hvis du ikke selv har været så god til at komme med borgmesterstang til kollegaerne, så fortvivl ej. Her er der fem korte veje til at blive en god kollega:
- Vi vil have mad. Del derfor ud af din madpakke eller lav selv den kollegakagemand. Så skal du nok blive arbejdspladsens kælepotte.
- Men mad er ikke det eneste, vi sætter pris på. At lytte er vigtigt få mange. Slå derfor ørebøfferne ud.
- Danskerne roser også direkte kommunikation hos deres kollegaer. Sig derfor tingene, som de er.
- Vi vil også anerkendes. Del derfor ud med kaskader af roser til dine kollegaer.
- Endeligt skal privatlivet med på jobbet. Det fører til fest og farver.
Hvis du opfylder alt dette, skal du bare afvente. Så skal dine egne kollegaer nok komme med både cremesnegle og pizzarester til dig.
Rådene er udarbejdet af Bro Kommunikation med baggrund i de nomineringer, der er kommet til årets kollega.