Gaver for at fravælge nytårsluderen
Den sydkoreanske regering har lovet befolkningen »massevis af gaver«, hvis nytåret blot bliver knaldet ind med fyrværkeri – og ikke på lagenerne hos en prostitueret.

Nytårsaften skal ikke sluttes af med et knald på et bordel for de sydkoreanske mænd, hvis scoringsteknikkerne svigter på dansegulvet. Sydkoreas regering har dette år valgt at bruge en betragtelig sum penge på at belønne landets mænd med gaver, hvis de kan holde igen, når champagnen får humøret i vejret.

»Hvis du lover dig selv, at du ikke vil gå til en prostitueret nytårsaften, og hvis du anbefaler andre at følge dit eksempel, giver vi en masse gaver,« skriver det sydkoreanske ligestillingsministerium på sin hjemmeside ifølge Reuters.

Ministeriet tilbyder med det nye program at betale private arbejdsgivere, så der bliver en ekstra nytårsbonus til medarbejdere, der hævder ikke at have været til en prostitueret nytårsnat.

På koreanske virksomheder er prostituerede til festlige begivenheder set som en helt fast måde, hvorpå de jakkesætklædte mænd kan teambuilde om en fælles interesse. Ifølge Korea Times mener flertallet af koreanerne, at ligestillingsministeriets kampagne er spild af skattekroner, da kun få tror på, at den ønskede effekt opnås.