Fyringer på vej: Coop lukker disse 20 butikker
ARKIVFOTO: - Vi kan ikke tilbyde vores medarbejdere under 18 et nyt arbejde, så de må kigge sig om efter noget andet, siger Jens Juul Nielsen. Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Coop-familien lukker på én gang 13 Fakta-butikker, to Irma-butikker, og fem forskellige Brugsen-butikker.

Supermarkedskæden Coop lukker en stribe Fakta-, Irma,- og Brugsen-butikker i hele landet. I løbet af de næste par måneder skal adskillige medarbejdere i 20 Coop-butikker således se sig om efter et nyt arbejde.
Det bekræfter Coop over for Avisen.dk.

Informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, forklarer, at de pågældende butikker giver underskud, og at intet tyder på, at den udvikling vender. Butikslukningerne får særligt konsekvenser for en bestemt medarbejdergruppe.

- Vi kan ikke tilbyde vores medarbejdere under 18 et nyt arbejde, så de må kigge sig om efter noget andet, siger Jens Juul Nielsen.

Fastansatte bliver

Han oplyser, at antallet af unge medarbejdere i butikkerne svinger fra 30 i de største Brugsen-butikker til omkring fem til 10 i de noget mindre Fakta-butikker.

Dermed skal langt over 100 unge servicemedarbejdere altså nu finde nyt job. Omvendt går Coop målrettet efter at tilbyde nyt arbejde til alle fastansatte.

- De vil i videst mulig omfang blive tilbudt et job i en af vores andre Coop-butikker. Samlet set er der dog ikke tale om så mange medarbejdere i forhold til den udskiftning, vi generelt har i Coop, siger Jens Juul Nielsen, og forklarer, at der lige nu er en pukkel af butikker i uføre, og det gør mængden af lukninger ”tilfældig”.

Ærgerligt at miste arbejdspladser

I fagforeningen HK Handel understreger faglig sekretær, Anne-Marie Helt, dog, at det vil påvirke de fastansatte medarbejdere at skifte arbejdsplads, selvom de har udsigt til at få job i en anden butik.

- Og så er det ærgerligt, at vi risikerer at miste arbejdspladser. Der er mange butikker, der lukker nu, senest var der en del Kiwi-butikker i Jylland, der lukkede. Der bliver færre arbejdspladser at tage af, siger Anne-Marie Helt, der allerede har hørt fra fortvivlede medlemmer.

- Vi går nu ud i afdelingerne og kontakter de berørte medlemmer i næste uge, for at høre om der er noget, vi kan gøre. Vi har mulighed for at hjælpe med få dem flyttet over i et andet job, inden de bliver fyret, siger hun.
13 ud af de 20 snart forhenværende Coop-supermarkeder er Fakta-butikker. Det er ikke tilfældigt, forklarer Jens Juul Nielsen.

Fakta står for skud

- Vi er virkelig i gang med at optimere Fakta-butikkerne. Det er ingen hemmelig, at de gav underskud i 2013 og også i 2014. Vi er i gang med en relancering af kæden, og går derfor samtlige butikker igennem. Og der er altså 13 butikker, vi ikke vil investere i, siger han.

I HK Handel håber man naturligvis på, at udviklingen vender.

- Nu håber vi snart, at det er slut med nedskæringer, siger Anne-Marie Helt.

Disse Coop-butikker lukker

DAGLIBRUGSEN ØRSLEV, ØRSLEVVEJ 129 A, 4760 VORDINGBORG
LOKALBRUGSEN SNERTINGE
LOKALBRUGSEN EJSING, GL. LANDEVEJ 1, 7830 VINDERUP
LOKALBRUGSEN FJELDSTEDVEJ, HVIDOVRE
SUPERBRUGSEN TAASTRUP
IRMA SKOVLUNDE CENTER
IRMA AMAGER LANDEVEJ
FAKTA JELLING
FAKTA BJÆVERSKOV
FAKTA ASSENS, SØNDER RINGVEJ
FAKTA KOLDING, MOSEVEJ
FAKTA MÅRSLET
FAKTA SVEBØLLE
FAKTA PADBORG NØRREGADE
FAKTA AUGUSTENBORG
FAKTA FENSMARK, SØLUNDEN 1, HOLMEGAARD
FAKTA HALS
FAKTA BRÆDSTRUP
FAKTA EGTVED
FAKTA LYNGBY, STENGÅRDS ALLE