Efter fyringer: Flere risikerer at miste jobbet
Endnu flere end de 280 varslede afskedigelser kan komme på tale på slagteriet i Ringsted. (Foto: Scanpix)
Endnu flere end de 280 varslede afskedigelser kan komme på tale på slagteriet i Ringsted.

I midten af marts meldte Danish Crown i Ringsted ud, at de tilpasser kapaciteten på slagteriet i Ringsted og fyrer 280 medarbejdere.

De mange afskedigelser risikerer dog at blive til endnu flere.

Forhandlingerne i forbindelse med de 280 stillinger er nemlig i gang, og under disse er det kommet frem, at det kan koste yderligere 30-50 arbejdspladser, hvis ikke medarbejderne går med til en firedagsuge. Går de omvendt med til forslaget, kan slagteriet ’nøjes’ med 270 afskedigelser.

Det skriver TV2 Øst, der er i besiddelse af et mødereferat, hvor det blev diskuteret.

LÆS OGSÅ: Danish Crown fyrer 280 ansatte på slagteri i Ringsted

Tillidsmand Torben Lyngsøe forklarer ifølge TV2 Øst, at en firedagsuge vil betyde længere arbejdsdage for de ansatte, og at han generelt er imod forslaget.

Både Henrik Tonnesen fra fagforeningen NNF og fabrikschef Jesper Frandsen bekræfter ifølge mediet, at der er forhandlinger i gang, men ingen af dem ønsker at uddybe indholdet af forhandlingerne.

De 280 afskedigelser på slagteriet i Ringsted, hvor der i dag er 900 medarbejdere, er tidligere blevet begrundet med flere års faldende produktion af slagtesvin.

- På Sjælland produceres der i dag ikke et antal slagtesvin, som kan retfærdiggøre et slagteri af den størrelse, har produktionsdirektør i Danish Crown Søren F. Eriksen forklaret til Avisen.dk.

Forhandlingerne mellem parterne afsluttes 7. april, og senest 10. april får medarbejderne besked om resultatet.

via Listen To News