Frygter DR-blodbad: Massive fyringer på vej
Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening, frygter, at de bebudede besparelser i Danmarks Radio får store konsekvenser for medarbejderne. Foto: Pressefoto/Dansk Magisterforening/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fagforening frygter, at en beskæring af Danmarks Radio på 20 procent vil medføre en voldsom fyringsrunde.

Danmarks Radio skal skæres helt ind til benet, hvis det står til regeringen og Dansk Folkeparti. I dag nåede blå blok til enighed om rammen for DR’s økonomi for de kommende fem år.

Danmarks Radios budget skal beskæres med 20 procent, og medielicensen droppes til fordel for et lavere personfradrag.

Dansk Magisterforening, der har medlemmer ansat i Danmarks Radio, frygter nu, at besparelserne vil føre til mange afskedigelser.

- Der er tale om meget voldsomme besparelser, som vil få store konsekvenser. Medieforliget vil medføre massive fyringer i DR, og det har store konsekvenser for både medarbejderne - og for public service i Danmark. Det er vigtigt, at besparelserne bliver gennemført med den nødvendige inddragelse af medarbejderne - og så skånsomt som muligt med fokus på medarbejderne. Det afgørende er, at de berørte medarbejdere kommer godt videre, siger Camillia Gregersen, formand for Dansk Magisterforening i en pressemeddelelse.

Lars Trudsø, der er tillidsrepræsentant og specialkonsulent i DR Medier, frygter også, at besparelserne potentielt vil kunne få store konsekvenser for medarbejderstabens fremtid.

- Vi ved endnu ikke, hvor snittet lægges i forhold til besparelserne, men det er klart, at det har været under opsejling længe, og mange medarbejdere har tænkt over situationen. Det er den gale vej at gå, og besparelserne er skidt for dansk kultur og sprog, siger Lars Trudsø til Avisen.dk.

Han tror desuden, at den bebudede nedskæring vil føre til lukning af programmer og kanaler. Det samme gør Camilla Gregersen, der frygter, at en massiv beskæring af Danmarks Radio vil svække dansk public service.

- Vi bør styrke og ikke stække vores uafhængige danske medier og investere i objektiv og kritisk formidling. Der skal være armslængde fra Christiansborg - det er nødvendigt for vores demokrati og for sammenhængskraften i samfundet. Danmark har brug for en fælles viden og en fælles kulturel referenceramme, siger Camilla Gregersen.

Det ventes, at kulturminister Mette Bock (LA) i den nærmeste fremtid fremlægger et udspil til en samlet medieaftale, hvor de konkrete elementer og spareforslag vil indgå.